Haber


Eskişehir’de Nevin Rüzgârı


Eskişehir’de Nevin Rüzgârı

Eskişehir’de düzenlenen Balkan Atletizm Şampiyonası ikinci günü 100m engellide yarışan Avrupa Şampiyonu Sporcumuz Nevin Yanıt 12.61 ile Türkiye rekoru kırdı.

2010 yılında Barselona’da yapılan Avrupa Şampiyonasında 12.63 ile hem Avrupa Şampiyonu olan hem de kendisine ait en iyi dereceyi koşarak Türkiye rekoru kıran Nevin, 22 Temmuz 2012 de Balkan Atletizm Şampiyonasında 12.61 koşarak Türkiye rekorunu yeniledi.

Hedefinin 2012 Londra Olimpiyat Oyunları olduğunu söyleyen atlet Eskişehir’de sergilediği performansı ile oyunlara hazır olduğunu kanıtladı.

Nevin’in şampiyon olduğu Balkan Şampiyonası 100m engelli bayanlar ödül töreninde madalyaları Eskişehir Vali Yardımcısı Ömer Faruk Günay, Federasyon Başkanı Mehmet Terzi ve Federasyon Asbaşkanı Hüseyin Yıldırım takdim etti.

Balkan Şampiyonası Sonuçları

21-22 Temmuz 2012 tarihlerinde Türkiye, Romanya, Bulgaristan, Yunanistan, Sırbistan, Arnavutluk, Bosna Hersek, Makedonya, Moldova ve Karadağ’dan yaklaşık 300 sporcunun katıldığı Balkan Atletizm Şampiyonası sona erdi.

Şampiyona sonunda genel sıralamada Türkiye erkeklerde ikinci ve bayanlarda üçüncü sırada yer aldı. Erkeklerde birinciliği Romanya, üçüncülüğü ise Yunanistan alırken, bayanlarda birinciliği Romanya, ikinciliği ise Yunanistan aldı.

Şükrü Saban ve Hakan Tokyay’a Plaket

Balkan Atletizm Şampiyonası sırasında Federasyon Başkanı Mehmet Terzi, Yönetim Kurulu Eski Üyelerinden, eski milli atlet Şükrü Saban ve Edirne Ajans Gazetesi Spor Müdürü Hakan Tokyay’a Türk sporuna ve Türk atletizmine verdikleri destek nedeni ile plaket takdim etti.

Tüm Yarışma Sonuçlarını Ve Takım Sıralamaları

Bayanlar

Erkekler

 

 

 

Yayın Tarihi : 22.07.2012 19:40:27
Sponsorlarımız
Bağlı Olduğumuz Kuruluşlar


Türkiyedeki en popüler spor dallarından biri olan atletizmde 2023 itibariyle yaklaşık 7 bin 400 kulüp, 341 bin lisanslı sporcu bulunmaktadır. TAF takviminde dokuz ayrı lig yarışması ve onlarca yurt dışı teması olmak üzere her yıl 200 den fazla faaliyet gerçekleştirilmektedir.



Arşiv




Bağlantılar
Tüm yayın hakları Türkiye Atletizm Federasyonu'na aittir.