Haber


“Yılın Spor Adamı” Mehmet Terzi


“Yılın Spor Adamı” Mehmet Terzi

Haliç Üniversitesi ve Spor Türkiye Medya işbirliği ile düzenlenen Geleneksel Türkiye Spor Adamları Ödülleri sahiplerini buldu.

Bu yıl 11. kez düzenlenen “Geleneksel Türkiye Spor Adamları Ödülleri” ödül töreni, Haliç Üniversitesi Mecidiyeköy Kampüsü’nde düzenlendi.

Yapılan oylama sonucu “Yılın Spor Adamı” ödülüne Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Mehmet Terzi layık görüldü.

2012 Londra Olimpiyatları’nda Atletizm branşında bir ilki başararak 1500 metrede Olimpiyat şampiyonu olan Aslı Çakır Alptekin de “Yılın Sporcusu” ödülünün sahibi oldu.

Antrenman programı nedeniyle ödül törenine katılamayan Aslı Çakır Alptekin’in de ödülünü alan Atletizm Federasyonu Başkanı Mehmet Terzi, “Yılın Spor Adamı” ödülünü Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Yusuf Tekin’in elinden aldı. Bu ödüle layık görüldüğü için duyduğu memnuniyeti dile getiren Mehmet Terzi, 2004 yılında göreve geldikleri günden bu yana yaptıkları ciddi çalışmaların karşılığını, 2012 Londra Olimpiyatları’na rekor sayıda sporcu ile katılarak ve tarihi başarılar elde ederek aldıklarını belirtti.

Terzi, Avrupa Atletizm Şampiyonalarında 2004 yılına kadar 9 madalya elde edildiğini, kendisinin döneminde ise toplam 55 madalya kazanıldığını belirterek, yeni dönemde bu sayıyı arttırmak istediklerini söyledi.

Önemli İsimler Ödül Aldı

Birçok ünlü spor adamının yer aldığı 11. Geleneksel Türkiye Spor Adamları Ödülleri töreninde ayrıca, farklı kategorilerde de ödüller verildi. Törende ödül alan diğer isimler şu şekilde:

Yılın Spor Adamı: Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Mehmet Terzi

Yılın Sporcusu: Olimpiyat şampiyonu atlet Aslı Çakır Alptekin

Yılın Kulüp Başkanı: Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal

Yılın Spor Kulübü: Ordu Spor Kulübü

Yılın Futbolcusu: Galatasaraylı Burak Yılmaz

Yılın Yabancı Futbolcusu: Beşiktaşlı Manuel Fernandes

Yılın Hakemi: Fırat Aydınus

Yılın Yöneticisi: Beşiktaş Futbol Komitesi Üyesi Ahmet Kavalcı

Yılın Teknik Direktörü: Haliç Üniversitesi Futbol Takımı Teknik Direktörü Müslüm Gülhan

Yılın Takımı: Haliç Üniversitesi

Onur Ödülü: Gençlik ve Spor Bakanı Yardımcısı Doç. Dr. Yusuf Tekin

Yayın Tarihi : 17.12.2012 21:04:02
Sponsorlarımız
Bağlı Olduğumuz Kuruluşlar


Türkiyedeki en popüler spor dallarından biri olan atletizmde 2023 itibariyle yaklaşık 7 bin 400 kulüp, 341 bin lisanslı sporcu bulunmaktadır. TAF takviminde dokuz ayrı lig yarışması ve onlarca yurt dışı teması olmak üzere her yıl 200 den fazla faaliyet gerçekleştirilmektedir.



Arşiv




Bağlantılar
Tüm yayın hakları Türkiye Atletizm Federasyonu'na aittir.