Haber


Büyük Atatürk Koşusu 77. Kez Koşulacak


Büyük Atatürk Koşusu 77. Kez Koşulacak

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Ankara’ya gelişinin 93. yıldönümü nedeniyle düzenlenen Büyük Atatürk Koşusu, bu yıl 77. kez koşulacak. Yarış, 27 Aralık 2012’de gerçekleşecek.

Mustafa Kemal Atatürk’ün Ankara’ya gelişinin yıldönümü çeşitli etkinlikler ile kutlanacak.

İlki 27 Aralık 1936 tarihinde düzenlenen Büyük Atatürk Koşusu, bu yıl 77. kez koşulacak. Türkiye’nin dört bir yanından atletlerin yer alacağı 10 bin 800 metrelik yarışma, saat 14.00’da Dikmen Keklikpınarı’ndan başlayacak ve Ankara Garı önünde son bulacak.

Kadın ve Erkek olmak üzere iki kategoride düzenlenecek yarışmada elektronik çip sistemi kullanılacak, genel sıralama yapılarak dereceye girenlere Türkiye Atletizm Federasyonu, kurum ve kuruluşlar tarafından çeşitli ödüller verilecektir.

Geçtiğimiz yıl gerçekleştirilen 76. Büyük Atatürk Koşusu’nda Kadınlar kategorisinde Binnaz Uslu kazandı. Erkekler kategorisinde ise geçtiğimiz yıl Mert Girmalagese yarışı en önde tamamlamıştı.

En Fazla Kazanan Öztürk, Uslu, Saban ve Yurdadön

77. kez koşulacak Büyük Atatürk Koşusu’nu en çok kazanan atlet kadınlarda Lale Öztürk ve Binnaz Uslu4 kez, erkeklerde Şükrü Saban ve Mehmet Yurdadön 8 kez kazanmıştır.

Mehmet Terzi de Boy gösterdi

Eski bir atlet olan Atletizm Federasyonu Başkanı Mehmet Terzi de Büyük Atatürk Koşusu’nda boy gösteren isimlerden. Terzi, katıldığı dönemlerde favoriler arasında yer alırken, yer aldığı yarışlardan ikisini kazanma başarısı gösterdi.

Teknik Toplantı ve Kayıt Kontrolü 26 Aralık’ta

77’nci Büyük Atatürk Koşusu’nun Teknik Toplantısı ve Kayıt Kontrolü, 26 Aralık 2012 tarihinde Ankara Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nce saat 17.00’da, Ankara 19 Mayıs Kompleksi Ziya Ozan Yüzme Havuzu kafeteryasında yapılacak. Kaydını yaptıran her atlete toplantı sırasında göğüs numarası verilecek. Göğüs numarası ve çip almayan atletler yarışmaya alınmayacak.

77. Büyük Atatürk Koşusu Statüsünü İndirmek İçin Tıklayınız

Kayıt Formunu İndirmek İçin Tıklayınız

Muvafakatname İçin Tıklayınız

Büyük Atatürk Koşusunu Kazananların Listesi İçin Tıklayınız... 

 

 

Yayın Tarihi : 24.12.2012 07:05:42
Sponsorlarımız
Bağlı Olduğumuz Kuruluşlar


Türkiyedeki en popüler spor dallarından biri olan atletizmde 2023 itibariyle yaklaşık 7 bin 400 kulüp, 341 bin lisanslı sporcu bulunmaktadır. TAF takviminde dokuz ayrı lig yarışması ve onlarca yurt dışı teması olmak üzere her yıl 200 den fazla faaliyet gerçekleştirilmektedir.



Arşiv




Bağlantılar
Tüm yayın hakları Türkiye Atletizm Federasyonu'na aittir.