Haber


‘Altın’ Çocuk İlham


‘Altın’ Çocuk İlham

İlham-Tanui-Özbilen

17. Akdeniz Oyunları atletizm müsabakalarına İlham Tanui Özbilen performansı ile damga vurdu. Milli atlet, Mersin’de duble yaparak madalya koleksiyonuna iki Akdeniz Oyunları altın ekledi.

1500 metreyi açık farkla kazanan milli atlet, yüksek tempoda koştuğu 800 metre yarışında da altın madalyaya rahat uzandı. Favorisi olduğu yarışa iyi başlayan İlham, son 100 metreye girilirken temposunu artırarak rakiplerinin önünde ilk sırada varış çizgisine geldi. 1:44.00 ile yarışı kazanan milli atlet, kendisine ait Türkiye rekorunu iki saniye geliştirirken, 34 yıldır kıralamayan oyunlar rekorunun da yeni sahibi oldu.

Dünya ve Avrupa salon ikincisi İlham Tanui Özbilen, madalya koleksiyonuna iki Akdeniz Oyunları altını eklerken, derecesiyle dünyada yılın en iyi dokuzuncu, Avrupa’da en iyi ikinci derecesine imza attı.

4x400-Bayrak-Takımları

4x400 ‘Gümüş’ Takımlar

Kapanış gününün son yarışmaları 4x400 metre bayrak müsabakaları ile yapıldı. Kadın ve erkek takımlar kapanış gününe damga vurdu.

Saliha Özyurt, Birsen Engin, Sema Apak ve Derya Yıldırım’dan oluşan takımımız yarışı üçüncü tamamladı. Kulvar ihlali yapan yarışın ikincisi Fas takımı diskalifiye olunca, kızlarımız gümüş madalyanın sahibi oldu.

1. İtalya 3:32.44 (SB)
2. TÜRKİYE 3:43.61

Erkek takımımız ise nefes kesen bir finalle gümüş madalyanın sahibi oldu. Kürsüyü alan ekiplerin sezonun en iyi derecelerine imza attığı mücadelede Mehmet Güzel, Halit Kılıç, Buğrahan Kocabeyoğlu ve Yavuz Can’dan oluşan takımımız, ikinci sırada götürdüğü yarışın son 400 metresindeki performansı ile gümüş madalya kazanırken, altın madalyanın kıyısından geçti. Son 400 metrede bayrağı taşıyan Yavuz Can, Yunan rakibini geçerek ikinci sıraya alırken, İtalyan rakibini de oldukça zorladı.

1. İtalya 3:04.61 (SB)
2. TÜRKİYE 3:05.28 (SB)
3. Yunanistan 3:07.36 (SB)

Erkek bayrak takımımız böylece Almeria'daki bronz madalyasını, Mersin’de gümüş yaptı.

Yayın Tarihi : 29.06.2013 19:50:42
Sponsorlarımız
Bağlı Olduğumuz Kuruluşlar


Türkiyedeki en popüler spor dallarından biri olan atletizmde 2023 itibariyle yaklaşık 7 bin 400 kulüp, 341 bin lisanslı sporcu bulunmaktadır. TAF takviminde dokuz ayrı lig yarışması ve onlarca yurt dışı teması olmak üzere her yıl 200 den fazla faaliyet gerçekleştirilmektedir.



Arşiv




Bağlantılar
Tüm yayın hakları Türkiye Atletizm Federasyonu'na aittir.