Haber


Basın Açıklaması


Basın Açıklaması

Basın-Açıklaması
 

18-21 Temmuz 2013 tarihlerinde İtalya’nın Rieti şehrinde düzenlenen Avrupa Gençler Atletizm Şampiyonası’nda 5000 metrede ilk sırayı alan atletimiz Ali Kaya, basında yer aldığı gibi madalya töreninde hazır bulunamamıştır.

 

Atletizmde ödül törenleri yarış sonrası aynı gün yapılmaktadır. 20 Temmuz günü Ali Kaya'nın yarışı sonrasında Milli Takım İdarecisi tarafından Organizasyon Komitesi Ödül Törenleri yetkilisine 5000 metrenin ödül töreninin aynı gün yapılacağı düşünerek dönüş biletinin 21 Temmuz'a alındığı söylenmiştir. Ödül törenleri ile ilgilenen kişiler cevap vereceklerini söylemişler ve beklenmiştir, ancak sonrasında herhangi bir dönüş olmamıştır.

 

20 Temmuz’da yapılan yarışın ödül töreni 21 Temmuz, Pazar akşamı yapılmıştır. 20 Temmuz’da yarışlarını tamamlayan Ali Kaya, 21 Temmuz sabahı İtalya’dan ayrılmıştır.

 

Atletizm Milli Takımı İdarecisi tarafından İtalyan Lokal Organizasyon Komitesi Ödül Törenleri yetkilileri Ali Kaya’nın artık İtalya’da bulunmadığı, ancak istenirse, yerine başka bir atletin kürsüye çıkarılabileceği konusunda bilgilendirilmiştir. Yetkililer, Ali Kaya’nın yerine başka bir atletin kürsüye çıkıp madalyayı almasını uygun bulmuşlardır.

 

5000 metre ödül törenine Lokal Organizasyon Komitesi’ne yapılan bilgilendirme sonrasında bir başka atletimiz Şahin Şenoduncu çıkarılmıştır. Ödül Törenleri yetkilileri bu aşamada da madalyayı almak üzere gelen atletin Ali Kaya değil, onun yerine görevlendirilen başka bir atlet olduğundan haberdardır. (Ayrıca zorunlu hallerde ödül töreninde olmayan sporcunun yerine başkasının ödül alması uygulaması olan bir durumdur)

 

İtalyan Lokal Organizasyon Komitesi Ödül Törenleri yetkililerinin, Avrupa Atletizm Birliği yönetimi ile iletişim içinde olmadıkları, Avrupa Atletizm Birliği’nin Proje Danışmanı’ndan alınan mesajdan anlaşılmaktadır. Proje Danışmanı’nın mesajında, madalya töreninde neden Ali Kaya’nın bulunmadığı hakkında bilgi istenmiştir.

 

Konunun gelişimi aşağıda bilgilerinize sunulmuştur:

  • Ali Kaya'nın 18 Temmuz’da yapılacak olan 10.000 metre ile 20 Temmuz’da yapılacak 5.000 metre yarışlarına kaydı yapılmıştır.
  • Ali Kaya, 18 Temmuz'da yapılan 10.000 metre yarışına katılmış, birinci olmuş ve ödül törenine katılmıştır. Atletimiz 20 Temmuz Cumartesi günü 5000 metre yarışına katılmış yine birinci olmuş ancak 5000 metre ödül töreninin 21 Temmuz, Pazar günü yapılacağı belirtilmiştir.
  • Yarış günleri belli olduğu için uçak biletleri de bir ay önceden programlanmış, Ali Kaya'nın yarışları 20 Temmuz, Cumartesi günü bittiği için, ödül töreninin de aynı gün yapılacağı düşünülerek, Roma-İstanbul-Nairobi dönüş bileti 21 Temmuz'a antrenörü Carol Santa'nın talebi üzerine alınmıştır.
  • Atletizmde ödül törenleri yarış sonrası aynı gün yapılmaktadır. 20 Temmuz günü Ali Kaya'nın yarışı sonrasında Milli Takım İdarecisi tarafından Organizasyon Komitesi Ödül Törenleri yetkilisine 5000 metrenin ödül töreninin aynı gün yapılacağı düşünerek dönüş biletinin 21 Temmuz'a alındığı söylenmiştir. Ödül törenleri ile ilgilenen kişiler cevap vereceklerini söylemişler ve beklenmiştir, ancak sonrasında herhangi bir dönüş olmamıştır.
  • Antrenman programlarını aksatmamak için önceden planlandığı gibi 21 Temmuz sabahı Nairobi'ye hareket etmek üzere Ali Kaya ve antrenörü, Rieti'den Roma Havaalanı’na Organizasyon Komitesi yetkilileri tarafından götürülmüşler, dönüş uçağına yetiştirilmişlerdir.
     
  • Ali Kaya antrenmanlarını İlhan Tanui Özbilen ve arkadaşları ile birlikte Kenya'nın Nairobi şehrinde yapmaktadır. Her ikisi de Moskova'da yapılacak olan Dünya Şampiyonası’na hazırlanmaktadırlar.
  • 21 Temmuz, Pazar akşamı yarışma seansı başlamadan önce, İtalyan Lokal Organizasyon Komitesi’nin Ödül Törenleri yetkilileri Ali Kaya’nın artık İtalya’da bulunmadığı, ancak istenirse, yerine başka bir atletin kürsüye çıkarılabileceği konusunda bilgilendirilmiştir. Yetkililer, Ali Kaya’nın yerine başka bir atletin kürsüye çıkıp madalyayı almasını uygun bulmuşlardır.
     
  • 5000 metre ödül törenine, Lokal Organizasyon Komitesi’ne yapılan bilgilendirme sonrasında bir başka atletimiz olan Şahin Şenoduncu çıkarılmıştır. Ödül Törenleri yetkilileri bu aşamada da madalyayı almak üzere gelen atletin Ali Kaya değil, onun yerine görevlendirilen başka bir atlet olduğundan haberdardır.
     
  • Ödül töreni, madalyaların takılması, İstiklal Marşı’nın okunması ve Bayrağımızın göndere çekilmesi ile tamamlandıktan sonra Milli Takım İdarecimiz Avrupa Atletizm Birliği tarafından uyarılmıştır.
     
  • İtalyan Lokal Organizasyon Komitesi Ödül Törenleri yetkililerinin, Avrupa Atletizm Birliği yönetimi ile iletişim içinde olmadıkları, Avrupa Atletizm Birliği’nin Proje Danışmanı’ndan alınan mesajdan anlaşılmaktadır. Proje Danışmanı’nın mesajında, madalya töreninde neden Ali Kaya’nın bulunmadığı hakkında bilgi istemiştir.

Değerli basınımızın bilgilerine sunulur.

Yayın Tarihi : 25.07.2013 08:42:22
Sponsorlarımız
Bağlı Olduğumuz Kuruluşlar


Türkiyedeki en popüler spor dallarından biri olan atletizmde 2023 itibariyle yaklaşık 7 bin 400 kulüp, 341 bin lisanslı sporcu bulunmaktadır. TAF takviminde dokuz ayrı lig yarışması ve onlarca yurt dışı teması olmak üzere her yıl 200 den fazla faaliyet gerçekleştirilmektedir.



Arşiv




Bağlantılar
Tüm yayın hakları Türkiye Atletizm Federasyonu'na aittir.