Haber


Atletizmde Yeni Dönem


Atletizmde Yeni Dönem

25 Ocak – 8 Şubat 2014 tarihleri arasında İzmir’de, Bilim adamları ile ortak çalışacak olan Olimpik sporcular ve antrenörleri için “Eğitim ve Bilgilendirme Kampı” düzenlenecek.

Eğitim ve Bilgilendirme Kampı öncesi Ankara’da yapılan değerlendirme toplantısına Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, Başkan Vekili Yasin Taş, Genel Sekreter Fahrettin Yıldız, Sportif Değerlendirme ve Geliştirme Kurulu Üyesi Kaan Ark, Teknik Kurul Başkanı Nejat Kök, Federasyon Koordinatörleri ve Olimpik kadroda yer alan sporcuların antrenörleri katıldı.

BAŞKAN ÇİNTİMAR: “ÇALIŞTAYIN RAPORLARI DOĞRULTUSUNDA İLERLİYORUZ”

Eğitim ve Bilgilendirme Kampı toplantısı öncesinde kısa bir açıklama yapan Fatih Çintimar, Atletizm Çalıştayı’nın raporları doğrultusunda Olimpik kadroda yer alan sporcular ve antrenörleri için bir kamp gerçekleştireceklerini söyledi. Türkiye’nin her yerinde antrenör eğitimleri yapılacağını dile getiren Çintimar, “Planladığımız kampın programını ve detaylarını burada belirleyerek emin adımlarla yürümeye başladık. Bu kamptan sonra 2020 için hedeflediğimiz yaklaşık 250 sporcumuz için de branşları ile alakalı olarak kamplar düzenleyip test ölçümleri yapacağız. Bu şekilde hedeflerimize ulaşmayı planlıyoruz.” diye konuştu.

“BÜTÜN SPORCULARIMIZ KONTROL ALTINDA OLACAK”

Bundan sonraki süreçte, Türkiye’nin bütün bölgelerinde yer alan sporcuların ayda bir kez kan testi yaptırarak Türkiye Atletizm Federasyonu Sağlık Kurulu’na göndermesi için çalışma başlattıklarını belirten Çintimar, aynı zamanda Teknik Kurul ve antrenörlerin belirleyeceği zaman aralıklarında da sporculara yönelik antrenman değerlendirme testleri yapılacağını ifade etti.

15 gün sürecek olan kampta Olimpik sporcular ve antrenörlerinin yanı sıra Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ), Ege Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi, İnönü Üniversitesi, Niğde Üniversitesi, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK),  Sporcu Eğitim ve Sağlık Merkezi (SESAM), Türkiye Anti Doping Ajansı (TADA) ve Atletizm Federasyonu teknik kadrolarının da temsilcileri yer alacak.

Bütün branşlara özel olmak üzere sporcuların antrenmanlarını değerlendirmeye yönelik testlerin yapılacağı kampta ayrıca antrenör ve sporculara video analizi yapmaları için teknoloji eğitimi verilecek. Türkiye Atletizm Federasyonu, 2016-2020-2023 vizyonu doğrultusunda yeni dönemin master planı ve eğitim kampı ile birlikte çalışmalarına start vermiş olacak.

Yoğun bir katılımın yaşandığı toplantıda, Koordinatörler ve antrenörler görüşlerini beyan ederek fikir alışverişinde bulundular. Türk atletizminde başarı çıtasının daha yukarıya çıkarılması ve sporcuların performansının arttırılması için çözüm önerilerinin sunulduğu toplantı, dilek ve temennilerin ardından son buldu.

[flagallery gid=172]  

Yayın Tarihi : 4.12.2013 18:06:56
Sponsorlarımız
Bağlı Olduğumuz Kuruluşlar


Türkiyedeki en popüler spor dallarından biri olan atletizmde 2023 itibariyle yaklaşık 7 bin 400 kulüp, 341 bin lisanslı sporcu bulunmaktadır. TAF takviminde dokuz ayrı lig yarışması ve onlarca yurt dışı teması olmak üzere her yıl 200 den fazla faaliyet gerçekleştirilmektedir.



Arşiv




Bağlantılar
Tüm yayın hakları Türkiye Atletizm Federasyonu'na aittir.