Haber


IAAF Çocuk Atletizmi Erzincan'daydı


IAAF Çocuk Atletizmi Erzincan'daydı

Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği’ne üye 196 ülkede olduğu gibi ülkemizde de 2014 yılından itibaren yoğun bir şekilde uygulanan IAAF Çocuk Atletizmi antrenör eğitim semineri Erzincan Üniversitesi’nde 109 kursiyerin katılımıyla 15-16 Nisan 2016 tarihlerinde gerçekleştirildi.

Seminerin açılış konuşmasında IAAF Çocuk Atletizmi Koordinatörü Necdet Ayaz projenin başlangıcından günümüze kadar olan süreç ile ilgili bilgileri kursiyerlere anlattı. Ayrıca "1 milyon süper çocuk" hedefini dile getiren Ayaz, “7-12 yaş gurubu çocukların atletizme kazandırılması için el birliği ile çalışmalıyız” dedi. Konuşmasını bu önemli projeye maddi ve manevi katkısını esirgemeyen Federasyon Başkanı Fatih Çintimar’a, Genel Sekreter Fahrettin Yıldız’a ve Yönetim Kurulu üyelerine teşekkür ederek tamamladı.  

Erzincan’da cuma ve cumartesi günleri gerçekleştirilen seminer teori ve uygulamalı olarak iki ayrı bölümde yapıldı. Projeye ilave edilen Spor Psikolojisi dersini Uzman Psikolog Danışmanı Özden Bilgin verdi. Bilgin yaptığı konuşmasında projenin önemine vurgu yaptı ve 07-12 yaş gurubundaki çocukların spora katılım ve devamlılıklarında ki motivasyonun son derece önemli olduğunu belirtti.

IAAF Çocuk Atletizmi Antrenör Eğitim Seminerini Eğitim Kurulu üyesi Yrd. Doç. Dr. Ercan Haslofça verdi. Haslofça, 7-12 yaş gurubu çocukları eğlenceli atletizm ile sporla tanıştırılması ve yetenekli çocukların yarınlarımızın şampiyonu yapılabilmesi konusunda bilgiler verdi ve uygulamalar yaptırdı. 

“Madde Bağımlılığı ve Çocuklar” konusunu Ankara Üniversitesinden Prof. Dr. Kadirhan Sunguroğlu verdi. Sunguroğlu; madde bağımlılığının 7-12 yaş gurubunu tehdit altına alması nedeniyle ve diğer eğitimcilerin çocukları bağımlılıktan korumak üzere bilinçlendirmesi ve farkındalık oluşturulmasının gerekliliğini bilimsel veriler eşliğinde kursiyerlere anlattı. 

“Fair-Play” konusunu da TMOK Fair-Play Komisyon Üyesi ve aynı zamanda Atletizm Federasyonu Eğitim Kurulu Üyesi Haldun DOMAÇ verdi. Domaç; Çocuklarla yapılan uygulamalı çalışmalar dışında Fair-Play’in toplumsal ve sportif yönünü işaret ederek yetişmekte olan çocuklarımıza fair-play'in önemini vurguladı ve görseller sundu.

Uygulamaya katılan 75.Yıl Bayrak Orta Okulu’nun 7-12 yaş gurubundaki 160 öğrenci yapılan etkinlikten memnun olduklarını belirterek atletizm federasyonuna teşekkür ettiler. Bu okula da bundan önceki uygulamalarda olduğu gibi Atletizm Federasyonu’nca pilot okul konumuna alındı ve  1 takım malzeme seti gönderilmesi kararlaştırıldı.

"Eskimeyen Değerlerimiz" bölümüne ise programları uygun olan İsmail Akçay, Kemal Baytok, Celalettin Gülseven, Erkan Davut, Kenan Bektaç ve Sibel Tetik davet edildiler. Davet edilen Eskimeyen değerlerimiz kursiyerlerle tanıştırıldı, söyleşi yapmaları sağlandı ve ödüllendirildiler. Eskimeyen Değerlerimizden İsmail Akçay’ın yaptığı duygu dolu konuşması kursiyerler tarafından dakikalarca ayakta alkışlandı.

Tanıtım ve ödül törenine Erzincan Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okul Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mehmet Yazıcı, Müdür Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Eser Ağgön, Yüksekokul Sekreteri Turan Karip de  katıldı. “IAAF Çocuk Atletizm” Projesinin Koordinatörü Necdet Ayaz ve beraberindeki heyet Erzincan Üniversitesi Rektör vekili  Prof. Dr. Adem Başıbüyük’ü ziyaret etti. Bu ziyarette Erzincan Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu Öğretim Görevlisi ve aynı zamanda IAAF Çocuk Atletizmi Proje ve Medya Kurulu Üyesi olan Sibel Tetik de bulundu. 

Erzincan IAAF Çocuk Atletizmi Projesi programı kursiyerlere sertifikalarının verilmesi ve seminer sonrasında çektirilen toplu anı fotoğrafı ile sona erdi.

DSCF6721 DSCF6722 DSCF6732 DSCF6764 DSCF6776 DSCF6816 DSCF6823 DSCF6874 DSCF6885 DSCF6889 DSCF6896 DSCF6910 DSCF6938 DSCF6947 DSCF6950 DSCF6962

Yayın Tarihi : 18.04.2016 21:03:56
Sponsorlarımız
Bağlı Olduğumuz Kuruluşlar


Türkiyedeki en popüler spor dallarından biri olan atletizmde 2023 itibariyle yaklaşık 7 bin 400 kulüp, 341 bin lisanslı sporcu bulunmaktadır. TAF takviminde dokuz ayrı lig yarışması ve onlarca yurt dışı teması olmak üzere her yıl 200 den fazla faaliyet gerçekleştirilmektedir.



Arşiv




Bağlantılar
Tüm yayın hakları Türkiye Atletizm Federasyonu'na aittir.