Haber


İstanbul Maratonu 15 Temmuz şehitleri anısına koşulacak


İstanbul Maratonu 15 Temmuz şehitleri anısına koşulacak

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor AŞ tarafından organize edilen Vodafone 38. İstanbul Maratonu'na bir ay kala tanıtım toplantısı Çırağan Sarayı'nda yapıldı.

Vodafone İstanbul Maratonu'nun basın toplantısına İBB Başkan Vekili Göksel Gümüşdağ, İBB Spor AŞ Genel Müdürü İsmail Özbayraktar, Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar ve Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Ender Buruk katıldı. 

Bu yıl, "15 Temmuz şehitleri için koşuyoruz" sloganıyla 13 Kasım Pazar günü yapılacak etkinlikte maraton, 15 kilometre ve 10 kilometre ile halk koşusu düzenlenecek.

Spor AŞ Genel Müdürü İsmail Özbayraktar, bu sene 15 Temmuz Şehitleri mesajıyla hareket edeceklerini belirtirken "Bizim asli vazifemiz, vatan bilincimizi yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak. Bu düsturla başkanımız Kadir Topbaş beyin talimatıyla sloganımız '15 Temmuz şehitleri için koşuyoruz' olacak" diye konuştu. 8 kilometrelik halk koşusunun isminin de bu yıl "Kahramanlar Koşusu" olacağı açıklandı.

İBB Başkan Vekili Göksel Gümüşdağ, 15 Temmuz'daki darbe girişiminde şehit olan vatandaşlar anısına koşulacak yarışın mekanına dikkat çekti. Gümüşdağ, "Her şey, maratonumuz parkuru üzerindeki köprüde başladı. Bugüne kadar koşulan maratonların en önemlisinin startını, bu köprüde vereceğiz. Bu nedenle de 15 Temmuz şehitlerimiz için koşacağız" değerlendirmesinde bulundu.

İstanbul Maratonu'na büyük ilgi olduğunu belirten Gümüşdağ, "Yarışımızın en geç 2020 yılında dünyanın majör maratonlarından biri olması için disiplinli bir çalışma dönemine giriyoruz. Bu noktada planlarımızı yaptık" ifadelerini kullandı.

Vodefone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcı Ender Buruk, İstanbul Maratonu'nu Türkiye'nin en büyük katılımlı spor etkinliği olarak tanımlarken, "Bu sene maratonun özel bir anlamı var. 15 Temmuz'daki darbe girişiminde onlarca şehit verilen bir noktada başlayacak. Vodafone olarak demokratik kurumlarımıza ve demokrasiye karşı yapılan her şeyin karşısındayız. Şehitlerimize de Allah'tan rahmet diliyoruz" şeklinde konuştu.

Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar ise atletizm camiası olarak bu etkinliği çok önemsediklerini anlatarak, "Türkiye'nin en büyük spor organizasyonu olması nedeniyle atletizm camiası için önemli ve gurur verici bir olay. Yarış, dünyanın en köklü maratonlarından biri oldu. Akdeniz ülkelerinin federasyon başkanları ve Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği (IAAF) Genel Sekreteri de maratonu izlemeye gelecek. Bu da organizasyonumuzun büyüklüğünün bir işareti" dedi.

38. Vodafone İstanbul Maratonu, 13 Kasım 2016 Pazar günü yapılacak olan maratona şu ana kadar 24 bin kişi kaydoldu. 15 Ekim Cumartesi gününe kadar sürecek kayıtların ardından, 10-12 Kasım tarihlerindeki İstanbul Maraton Fuarı'nda geç kayıt imkanı da olacak.

Yayın Tarihi : 13.10.2016 13:30:28
Sponsorlarımız
Bağlı Olduğumuz Kuruluşlar


Türkiyedeki en popüler spor dallarından biri olan atletizmde 2023 itibariyle yaklaşık 7 bin 400 kulüp, 341 bin lisanslı sporcu bulunmaktadır. TAF takviminde dokuz ayrı lig yarışması ve onlarca yurt dışı teması olmak üzere her yıl 200 den fazla faaliyet gerçekleştirilmektedir.



Arşiv




Bağlantılar
Tüm yayın hakları Türkiye Atletizm Federasyonu'na aittir.