Haber


Göbeklitepe Yarı Maratonu gelişiyor


Göbeklitepe Yarı Maratonu gelişiyor

Türkiye Atletizm Federasyonu (TAF) ile Şanlıurfa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen ve uluslararası yarış olmaya hazırlanan 6. Göbeklitepe Yarı Maratonu ve 10 Kilometre Koşusu'nda 300 atlet yarıştı.
Şanlıurfa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hakan Keşküş’ün verdiği startla başlayan 6. Göbeklitepe Yarı Maratonu'nda sporcular, yarı maratonun yanında 10 kilometrelik mesafede de yarıştılar.
Şanlıurfa Gençlik Merkezi'nin oluşturduğu folklor ekibinin gösterisiyle başlayan ödül törenine Şanlıurfa AK Parti Milletvekili Mehmet Ali Cevheri, Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, Şanlıurfa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hakan Keşküş, Şube Müdürleri, Atletizm İl Temsilcisi Murat Tokucu katıldı.
Törende bir konuşmas yapan Şanlıurfa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hakan Keşküş, Göbeklitepe Yarı Maratonu'nun uluslararası statüde olması gerektiğini vurgulayarak "İnsanlık tarihinin yeniden yazılmasını sağlayan Göbeklitepe'nin tanınırlığını arttırma adına çok güzel bir organizasyon oldu. Tüm katılımcılara ve emeği geçen tüm İl Müdürlüğü çalışanlarıma teşekkür ediyorum" dedi.
AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Ali Cevheri ise yarı maraton koşusunda dereceye giren sporcuları tebrik ederek önümüzdeki yıl bu maratonu uluslararası bir organizasyonla gerçekleştireceklerinin sözünü verdi. Cevheri, "Yarışmaya katılan tüm sporcuları tebrik ediyorum. İnşallah önümüzdeki yıl bu yarışma uluslararası çapta büyük bir organizasyonla gerçekleştirilecek. Ben buraya gelerek Şanlıurfa’mızın tanıtımı noktasında birçok katkı sağlayan sporcu arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Benimde gençlik yıl dönemimde en iyi yaptığım spor koşmaktı. Sonraki yıllarda bizlere koşmak nasip olmadı ama bugün koşan hocalarımı, dostlarımı gördüm. Gerçekten imrendim. Keşke ben de koşsaydım" ifadelerini kullandı.
ÇİNTİMAR: YARIŞIN EA TAKVİMİNE GİRMESİ İÇİN ÇALIŞACAĞIZ
Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar ise gelecek yıl hem federasyon, hem de Şanlıurfa Valiliğinin himayesinde daha geniş kapsamlı bir organizasyon düzenleyeceklerini belirterek şunları söyledi: "Biliyorsunuz Göbeklitepe, Dünya'nın bilinen tarihini alt üst eden bir yapı. Böyle önemli bir keşfin adına düzenlediğimiz bu maratonu,  daha büyük bir organizasyonla sürdürmek için çalışıyoruz. Federasyon olarak Göbeklitepe Yarı Maratonu’na uluslararası statü kazandırmak istiyoruz. Bu maratonun, Avrupa Atletizm Federasyonu bünyesine dahil edilerek, dünya genelinde kabul gören bir yarı maraton olmasını sağlayacağız."
Yarışmada, 10 kilometre koşusunda erkeklerde Resul Çevik, Kefyalew Deja Buruse (Etiyopya) ve Ömer Alkanoğlu, kadınlar kategorisinde ise Fatma Arık, Demet Dinç ve Ümmühani Karaçadır ilk üçe girdi.
Yarı maratonda ise erkeklerde Sulti Güre Timbre (Etiyopya) birinci, Argachew Assefa Tola ( Etiyopya) ikinci ve Serdar Çetin üçüncü oldu. Kadınlarda ise Nursel Karataş birinci, Selenay Bati ikinci ve Zuhal Kaya üçüncü oldu.
6.Göbeklitepe Yarı Maratonu'nda büyük erkekler ve büyük kadınlar kategorisinde birincilere 1.500'er, ikincilere 1.250'şer üçüncüler ise 1.000’er lira, 10 kilometre koşusunda ise büyük erkekler ve kadınlar kategorisinde birinci olan sporculara 1.000’er, ikincilere 750'şer, üçüncülere de 500'er lira para ödülü verildi.

Yayın Tarihi : 22.10.2017 20:48:54
Sponsorlarımız
Bağlı Olduğumuz Kuruluşlar


Türkiyedeki en popüler spor dallarından biri olan atletizmde 2023 itibariyle yaklaşık 7 bin 400 kulüp, 341 bin lisanslı sporcu bulunmaktadır. TAF takviminde dokuz ayrı lig yarışması ve onlarca yurt dışı teması olmak üzere her yıl 200 den fazla faaliyet gerçekleştirilmektedir.



Arşiv




Bağlantılar
Tüm yayın hakları Türkiye Atletizm Federasyonu'na aittir.