Haber


Mersin Maratonu dünya listesinde tırmanıyor


Mersin Maratonu dünya listesinde tırmanıyor

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından geçen ay üçüncüsü gerçekleştirilen Uluslararası Mersin Maratonu, Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği’nin (IAAF) 2017 yılı sonundaki sıralama listesinde 56. oldu.
Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği'nin 2017 yıl sonu maraton sıralamasında dünyadaki yaklaşık 5 bin maraton arasında 56. sıraya yerleşmeyi başaran 3. Uluslararası Mersin Maratonu; Varşova, Lizbon, Atina, Los Angeles, Porto, Osaka, Venedik, Budapeşte, Melbourne, Moskova, Köln, Edinburgh ve Manchester gibi kentleri geride bıraktı. Türkiye'nin en eski maratonu olan Vodafone İstanbul Maratonu ise 22. sırada yer aldı.
Üç yıldır düzenlenen organizasyon, Avrupa’nın beş yıldızlı maratonları arasına girdi ve farklı millet, din, dil ve medeniyetlere mensup insanları bir araya getirmeyi başardı. 2017'de maraton, 15 kilometre ve halk koşusunda binlerce sporseveri bir araya getiren Mersin Maratonu, gelecekte Türkiye'nin bir numaralı yarışı olmayı hedefliyor. Yarışın mimarı Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Mersin'in düz parkuru sayesinde atletlere sağladığı kolaylıkla bu amacına ulaşacağına inandığını belirtti.
ADANA LİSTE BAŞINDA Bu arada geçen hafta yapılan yılın ilk yarı maratonları arasında Adana Yarı Maratonu, ilk sırayı aldı. Adana Yarı Maratonu'nda erkeklerde Felix Kibitok'un 1:01:50, kadınlarda ise Diana Kipyogei'nin 1:08:42'lik derecesi, liste başına kuruldu.

Yayın Tarihi : 9.01.2018 15:54:03
Sponsorlarımız
Bağlı Olduğumuz Kuruluşlar


Türkiyedeki en popüler spor dallarından biri olan atletizmde 2023 itibariyle yaklaşık 7 bin 400 kulüp, 341 bin lisanslı sporcu bulunmaktadır. TAF takviminde dokuz ayrı lig yarışması ve onlarca yurt dışı teması olmak üzere her yıl 200 den fazla faaliyet gerçekleştirilmektedir.



Arşiv




Bağlantılar
Tüm yayın hakları Türkiye Atletizm Federasyonu'na aittir.