Haber


Temel Cimnastik ve Çocuk Atletizmi Eğitimde İş Birliği


 Temel Cimnastik ve Çocuk Atletizmi Eğitimde İş Birliği

Hendek Belediye Başkanlığı, Sakarya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanlığı, Hendek İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Hendek Cimnastik Kulübünün Protokolle imza altına alarak uygulamasını başlattığı “Hendek İlçesinde 250 Anaokulu Öğrencisine Temel Cimnastik Ve Çocuk Atletizmi Eğitiminde İş Birliği” projesi daha önce de İstanbul’da düzenlenen Türkiye Kentsel Tesis Yönetim Derneği ödül töreninde “En İyi Genç Gelişim Projesi” seçilerek ödül almıştı.

Türkiye Atletizm Federasyonunun da yakından takip ederek ilgilendiği bu proje ile çocuk atletizmde başlama yaşının 7 yaştan 4 yaşa indirilmesi ve ilgili kurumların yönetmeliklerine göre hazırlanarak sürdürülebilir nitelikte olmasıyla da her yıl milyonlarca çocuğun sporla tanışması sağlanacaktır.

Proje kapsamında Sakarya Hendek ilçesinde kurum yöneticileri ile bir araya gelen Federasyon Başkanımız Fatih Çintimar  işbirliği ve desteklerinden dolayı teşekkür etmiş, 250 anaokulu öğrencisine Temel Cimnastik ve WA Kids Athletics Çocuk Atletizmi eğitim programı düzenleyen Hendek Cimnastik kulübü proje ekibini tebrik ederek çalışmalarında başarılar dilemiştir. 

Ayrıca Federasyon Başkanımız Federasyonumuza kayıtlı Çocuk Atletizmi ve Çocuk Koruma sertifikaları almış antrenör adaylarının 2023 Eylül tarihinden itibaren düzenlenecek gelişim seminerleri ile bu altyapı çalışmasına hazırlanacaklarını ve 2023-2024 eğitim öğretim döneminden itibaren tüm il ve ilçelerimizde aynı anda uygulama eğitimlerine başlayacaklarını belirtmiştir.

 

Yayın Tarihi : 11.07.2023 11:37:00
Sponsorlarımız
Bağlı Olduğumuz Kuruluşlar


Türkiyedeki en popüler spor dallarından biri olan atletizmde 2023 itibariyle yaklaşık 7 bin 400 kulüp, 341 bin lisanslı sporcu bulunmaktadır. TAF takviminde dokuz ayrı lig yarışması ve onlarca yurt dışı teması olmak üzere her yıl 200 den fazla faaliyet gerçekleştirilmektedir.



Arşiv




Bağlantılar
Tüm yayın hakları Türkiye Atletizm Federasyonu'na aittir.