Haber


100. Yıl Cumhuriyet Kadınları Koşusu" İstanbul'da düzenlendi


100. Yıl Cumhuriyet Kadınları Koşusu" İstanbul'da düzenlendi

Cumhuriyet'in kuruluşunun 100. yılı dolayısıyla "100. Yıl Cumhuriyet Kadınları Koşusu" İstanbul'da düzenlendi.

IC İbrahim Çeçen Vakfı Yönetim Kurulu tarafından "Cumhuriyet Kadınlarla, Kadınlar Cumhuriyetle Güçlü" temasıyla Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nde yapılan koşu, Avrupa yakasından başladı. Koşuya katılanlar, Anadolu yakasına geçtikten sonra dönerek 5 kilometrelik parkuru başladıkları yerde bitirdi. Yarışın startını A Milli Kadın Voleybol Takımı'nın ve Fenerbahçe Opet'in kaptanı Eda Erdem verdi.

Koşuda genel klasmanda Kenyalı atlet Ivyne Jeruto ilk sırada yer alırken, Esmanur Yılmaz ikinci, Nazire Güleç ise üçüncü oldu. Organizasyonda dereceye girenlere toplam 225 bin lira para ödülü verildi. Ayrıca yarışta koşan tüm kadın katılımcılara 100. Yıl Cumhuriyet Kadınları Koşusu için hazırlanan özel hatıra madalyası verildi.

Koşu kapsamında sponsorlardan sağlanacak kaynakla Darüşşafaka, Toplum Gönüllüleri (TOG), Tüvana Okuma İstekli Çocuk Eğitim Vakfı (TOÇEV), Türk Eğitim Derneği (TED), Türkiye Atletizm Vakfı ve Yanındayız Derneğine bağış yapılacağı belirtildi.

 

Kaynak: AA

Yayın Tarihi : 29.10.2023 18:46:00
Sponsorlarımız
Bağlı Olduğumuz Kuruluşlar


Türkiyedeki en popüler spor dallarından biri olan atletizmde 2023 itibariyle yaklaşık 7 bin 400 kulüp, 341 bin lisanslı sporcu bulunmaktadır. TAF takviminde dokuz ayrı lig yarışması ve onlarca yurt dışı teması olmak üzere her yıl 200 den fazla faaliyet gerçekleştirilmektedir.



Arşiv




Bağlantılar
Tüm yayın hakları Türkiye Atletizm Federasyonu'na aittir.