Haber


11. Avrupa Dağ Koşusu Şampiyonası için Beyaz Cennet’te Koştular


11. Avrupa  Dağ Koşusu Şampiyonası için  Beyaz Cennet’te Koştular

11. Avrupa Dağ Koşusu Şampiyonası, Denizli'de kortej yürüyüşü ile başladı.

Türkiye Atletizm Federasyonu ve Denizli Belediyesi işbirliğiyle düzenlenen şampiyonaya katılan 24 farklı ülkeden 350 sporcu, valilik binası önünden Delikliçınar Meydanı'na kadar yürüdü.

Şampiyonaya, Türkiye'nin yanı sıra Arnavutluk, Avusturya, Azerbaycan, Belçika, Bulgaristan, Hırvatistan,Çek Cumhuriyeti, İspanya, Fransa, Büyük Britanya ve Kuzey İrlanda, Almanya, İrlanda, İtalya, Polonya,Portekiz, İsviçre, Ukrayna, Slovenya ve Rusya'dan sporcular katılıyor. Kortej yürüyüşüne, Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Mehmet Terzi, Balkan Atletizm Birliği Başkanı Dobromir Karamarinov, DenizliBelediye Başkan Yardımcıları Şamil Çınar ve Sezayi Günalp, Gençlik Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu da katıldı.

Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Mehmet Terzi, gazetecilere yaptığı açıklamada, Denizli'de gerçekleştirilen 11. Avrupa Dağ Koşusu'nu Türkiye'nin Avrupa'ya açılan penceresi olarak gördüklerini söyledi.

Konuşmalarının Ardından Denizli Haklkoyunları Ekibi Gösteri sonrasında 11. Avrupa Dağ Koşusu Şampiyonası start aldı.

Yarışlar, genç bayanlar, genç erkekler, büyük bayanlar, büyük erkekler sıralamasıyla koşulacaktır.

7 Temmuz 2012 Cumartesi

08:00 Genç Bayanlar (4.4 km)

08:15 Genç Erkekler (8.3 km)

08:40 Büyük Bayanlar ( 8.3 km)

09:15 Büyük Erkekler (12.2 km)

 

Yayın Tarihi : 5.07.2012 00:00:35
Sponsorlarımız
Bağlı Olduğumuz Kuruluşlar


Türkiyedeki en popüler spor dallarından biri olan atletizmde 2023 itibariyle yaklaşık 7 bin 400 kulüp, 341 bin lisanslı sporcu bulunmaktadır. TAF takviminde dokuz ayrı lig yarışması ve onlarca yurt dışı teması olmak üzere her yıl 200 den fazla faaliyet gerçekleştirilmektedir.



Arşiv




Bağlantılar
Tüm yayın hakları Türkiye Atletizm Federasyonu'na aittir.