Haber


Basın Açıklaması


Basın Açıklaması

basin_aciklamasi

Sabah Gazetesi’nde 21.8.2013 günü yayınlanan Hıncal ULUÇ’un “TAKKE DÜŞTÜ, KEL GÖRÜNDÜ” yazısında yer alan bilgiler yanlıştır.

Öncelikle Moskova’ da yapılan organizasyon “Moskova Oyunları” yazılmış ki böyle bir spor organizasyonu yoktur. Moskova’da yapılan şampiyona 206 ülkeden 1796 sporcunun katıldığı “14. Dünya Atletizm Şampiyonası”dır.

Moskova’da madalya umudumuz bir Fatih AVAN yazılmış ki bu durum diğer sporcularımıza haksızlık ve saygısızlık olur. Fatih AVAN kadar madalyaya yakın olan İlham Tanui ÖZBİLEN ve dereceleri ile finale kalacakları beklenen  disk atmada Ercüment OLGUNDENİZ, yüksek atlamada Burcu AYHAN YÜKSEL, 3000 metre engellide Tarık Langat AKDAĞ, 10000 metrede Polat Kemboi ARIKAN ve gülle atmada Emel DERELİ beklenmedik şekilde elenmişlerdir.

Her sporcu final yarışmayı arzu ettiği gibi en iyisini yapmak için yarışır, ancak Moskova’da beklenen performanslara ulaşılamamıştır. Dünya Atletizm Şampiyonası’na katılan bütün sporcularımıza Federasyon olarak her türlü destek verildiği gibi hedefleri olan bu yarış için de gerekli kamplar verilmiştir.

Fatih AVAN’ın daha iyi bir sporcu ve gelecekte dünyaca ünlü bir ciritçi olabilmesi için, eski Dünya cirit şampiyonu Sergei MAKAROV ile sözleşme yapılmış olup, bir yıldır kendisi tarafından çalıştırılmaktadır. Yani Fatih AVAN’ın hocası (antrenörü) Sergei MAKAROV’dur.

Yazıda  “Fatih Avan’ın 4 yıllık hocası İbrahim Kabal yanında yoktu” yazıyor. İbrahim Kabal hoca değildir. İbrahim Kabal masör’ dür.

Fatih AVAN’a da diğer sporculara verilen imkânlar tanınmıştır.

Akdeniz Oyunları ve Dünya Şampiyonaları hedef yarışları için Fatih AVAN ve hocası (Antrenörü) Sergei MAKAROV ve masörü İbrahim KABAL 17 Ocak-20 Şubat 2013 tarihleri arasında Rusya/Soçi, 4-31 Mart Antalya, 1-22 Nisan Rusya/Soçi, 22 Nisan-18 Mayıs Antalya ve son olarak da yarışlara Moskova’ da hazırlanmak amacıyla 16 Temmuz – 12 Ağustos tarihleri arasında Rusya/Moskova’ da kampa alınmışlardır.

Fatih Avan’ın Rusya’daki kampı 12 Ağustos’ta bitmiştir. Fatih Avan ve hocası (antrenörü) bu tarihte kafileye dahil olmuştur. Kafilede, alanında çok iyi, ihtisas sahibi masör ve fizyoterapist de olduğu için masör İbrahim KABAL geri döndürülmüştür. Her sporcu içinde bir masör görevlendirmesi yapılması mümkün değildir.

Federasyon İbrahim KABAL’ın bilet parasının hesabını yapmadığı gibi “pist kenarında özellikle atma ve atlamalarda hocanın (antrenörün) ne kadar önemli olduğunu” bilmektedir. Hatta bu nedenle de final beklentisi olan sporcuların antrenörleri federasyonumuza tanınan antrenör kotasının da dışına çıkılarak, federasyon organizasyon komitesinden ek akreditasyon kartı talebinde bulunmuş ve ücretini ödeyerek almıştır.

Moskova’ya 10 sporcuya karşılık 6 antrenör götürülmüştür. Bunlardan 3 tanesi atma branşının antrenörleridir.

“Bu ülkede sporun hangi kafalar tarafından ve nasıl yönetildiğini artık anlamaya gerek var mı” yazmaktadır ki ülke sporu ve atletizm başarısı,  enaz bu haberi yazan kadar burada görev yapan teknik heyet ve yöneticiler tarafından da düşünülmektedir.

Biz de “bu ülke de gazetecilikte ilk ders olarak öğretilen araştırma ve incelemenin maalesef “Gazeteci bir büyüğümüz tarafından” ele alınmadan bir kurumu küçük düşürmeye yönelik yazılmasını, “gazeteciliğin ne boyutlara geldiğini söylemeye gerek var mı” şeklinde yorumlasak, ne kadar doğru olur !

Dopingli çıkan sporcular ve diğer konularda gerekli açıklamalar zaman zaman yapıldığı gibi istifa eden Başkan Sayın Mehmet Terzi ‘nin  veda mesajında da gerekli bilgiler verilmiştir.

Saygılarımızla

Yayın Tarihi : 21.08.2013 12:13:47
Sponsorlarımız
Bağlı Olduğumuz Kuruluşlar


Türkiyedeki en popüler spor dallarından biri olan atletizmde 2023 itibariyle yaklaşık 7 bin 400 kulüp, 341 bin lisanslı sporcu bulunmaktadır. TAF takviminde dokuz ayrı lig yarışması ve onlarca yurt dışı teması olmak üzere her yıl 200 den fazla faaliyet gerçekleştirilmektedir.



Arşiv




Bağlantılar
Tüm yayın hakları Türkiye Atletizm Federasyonu'na aittir.