Haber


16 Yaş Altı Atletizm Ligi Eleme Kademesi Sona Erdi


16 Yaş Altı Atletizm Ligi Eleme Kademesi Sona Erdi

16-Yaş-Altı-Atletizm-Ligi-Eleme-Kademesi-manşet

İzmir’de yapılan Kulüplerarası 16 Yaş Altı Atletizm Ligi’nde eleme kademesi sona erdi. İki gün süren yarışmalar sonunda kızlar ve erkekler 12 takım, 25-26 Mayıs günlerinde Mersin’de yapılacak final kademesinde mücadele etmeye hak kazandı. 

İzmir Atatürk Stadyumu’nda yapılan yarışmalar iki gün sürdü. Puan sisteminin uygulandığı yarışlarda 1998, 1999, 2000 ve 2001 doğumlu atletler dereceye girerek takımlarına puan kazandırmak adına keyifli mücadeleler sergiledi.

21 kulüpten 236 sporcunun mücadele ettiği kızlar kategorisinde 100, 300, 1500 metre ile sırıkla atlama, gülle atma, çekiç atma ve 100 metre engelli branşlarında yarışmalar düzenlendi.

Birinci günü ilk üç sırada kapatan takımların sıralamadaki yeri ikinci gün sonunda da değişmezken, yarışmaların en dikkat çekici sonucuna Mersin Akdeniz Belediye Spor imza attı. Birinci günü barajın hemen arkasında 13’üncü sırada kapatan Mersin ekibi, ikinci gün çıktığı yarışmalarda başarılı sonuçlara imza atarak 5 sıra birden yükseldi ve 7’inci sırada yer alarak final kademesinde mücadele etmeye hak kazandı.

Enka Spor Kulübü’nün ilk sırada yer aldığı yarışmalar sonunda 227 puana sahip üç takımdan Bursa Osmangazi Belediye Spor ikinci, Beşiktaş üçüncü, Bursa Büyükşehir Belediye Spor da dördüncü sırada yer aldı. İzmir Konak Belediye Spor, Adana Gençlik ve Spor Kulübü, Mersin Akdeniz Belediye Spor, Rize Reşadiye Zihni Derin Spor Kulübü, Sakarya Büyükşehir Belediye Spor, Kayseri Karsu Molu Spor, Üsküdar Belediyesi Spor Kulübü ile Mersin Yüksel Spor final kademesine katılmaya hak kazandı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Konya Büyükşehir Belediyesi, Balıkesir Gençlik Spor, Eskişehir Tepebaşı Gençlik ve Spor Kulübü, Eskişehir Odunpazar Spor, Muş Gençlik Hizmetleri ve Spor Kulübü, Bolu Sandallar Spor Kulübü ile Adan Kazime Özler Spor Kulübü elemelerde lige veda eden takımlar oldu.

Kızlar-Puan-Durumu

Erkeklerde Sıralama Değişmedi

18 kulüpten 204 atletin yer aldığı erkekler kategorisinde ise 100, 300 ve 1500 metre ile yüksek atlama, uzun atlama, çekiç atma, gülle atma ve 100 metre engelli branşlarında yarışmalar düzenlendi.

Birinci günü ilk iki sırada kapatan İzmir Çimentaş Kulübü ile Konak Belediye Spor’un sıralamadaki yerleri değişmezken, Ankara Ego Spor Kulübü ikinci gün yaptığı çıkış ile beşincilikten üçüncülüğe yükselerek final kademesi vizesi aldı. Birinci gün ilk 12 sırada yer alan İzmir Çimentaş, İzmir Konak Belediye Spor, Ankara Ego Spor, Bursa Nilüfer Belediye Spor, Bursaspor, Adana Gençlik ve Spor Kulübü, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kağıtspor, Konya Gençlik Spor Kulübü, Mersin Meskispor, Üsküdar Belediyesi Spor Kulübü, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Konya Büyükşehir Belediye Spor ikinci gün de aynı başarıyı tekrarlayarak final kademesinde mücadele etmeye hak kazandı.

Yarışmalar sonunda ilk 12 sıranın dışında kalan Adana Kazime Özler Spor Kulübü, Eskişehir Büyükşehir Gençlik Spor, Bolu Gençlik Merkezi Spor Kulübü, Muş Gençlik Hizmetleri ve Spor Kulübü, Kastamonu Polis Gücü Spor Kulübü ile İzmir Gaziemir Belediyesi Gençlik Spor elenen takımlar oldu.

Ligde final kademesi, 25-26 Mayıs günlerinde Akdeniz Oyunları’na ev sahipliği yapacak Mersin’de bulunan Nevin Yanıt Spor Kompleksi’nde yapılacak. 

Kızlar Sonuçları için Tıklayın

Erkekler Sonuçları için Tıklayın

Daha Fazla Fotoğraf için Tıklayın

Erkekler-Puan-Durumu

Yayın Tarihi : 14.04.2013 16:01:24
Sponsorlarımız
Bağlı Olduğumuz Kuruluşlar


Türkiyedeki en popüler spor dallarından biri olan atletizmde 2023 itibariyle yaklaşık 7 bin 400 kulüp, 341 bin lisanslı sporcu bulunmaktadır. TAF takviminde dokuz ayrı lig yarışması ve onlarca yurt dışı teması olmak üzere her yıl 200 den fazla faaliyet gerçekleştirilmektedir.



Arşiv




Bağlantılar
Tüm yayın hakları Türkiye Atletizm Federasyonu'na aittir.