Haber


16 Yaş Altı Ligi’nde Şampiyonlar Enka ve İzmir Çimentaş


16 Yaş Altı Ligi’nde Şampiyonlar Enka ve İzmir Çimentaş

Federasyon-deneme-manşet

25-26 Mayıs günlerinde Mersin’de yapılan Kulüplerarası 16 Yaş Altı Atletizm Ligi final yarışmaları sonunda kızlarda Enka Spor Kulübü, erkeklerde de İzmir Çimentaş şampiyon oldu.

17’nci Akdeniz Oyunları’nın provası niteliği taşıyan test yarışmalarında tesislerin fiziksel alanlarının yanı sıra oyun yönetim sistemi, ulaşım, konaklama ve benzer konularda gelinen son durumların da değerlendirmesi yapıldı. Yarışmalarda toplam 203 sporcu ter döktü.

Nevin Yanıt Atletizm Kompleksi’nde yapılan yarışmaları Spor Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Kocatepe, Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Mehmet Terzi, IAAF Teknik Delegesi Ozrem Karamata, TAF Genel Sekreter Nihat Doker, Mersin Genel Koordinatör Yardımcısı Fatih Çintimar, Sağlık İşleri Daire Başkanı Sultan Seyhan, Mersin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Vekili Şahin Ertem ile Türkiye Atletizm Federasyonu Teknik Kurul Başkanı Muharrem Or, Eğitim Kurulu Başkanı Cahit Yüksel, Selahattin Yıldız, Nejat Kök, TAF Ankara Şube Müdürü İhsan Mert de takip etti.

Kızlar kategorisinde 100, 300, 800 ve 1500 metre ile 100 ve 300 metre engelli, sırıkla atlama, yüksek atlama, uzun atlama, üç adım atlama, gülle atma, çekiç atma, cirit atma, disk atma ile 4x100 metre bayrak branşlarında yarışmalar yapıldı.

Birinci günü puan farkı ile lider kapatan Enka Spor Kulübü, bu üstünlüğünü ikinci gün yarışmalarında da devam ettirdi. Toplamda 157 puana ulaşan Mavi Beyazlılar, en yakın rakibinin 36 puan önünde 2013 sezonunun şampiyonu oldu.

İkinciliği ise birinci gün yarışmalarında alınan puanlar belirledi. Kapanış gününde 59 puan alan iki ekipten biri olan Beşiktaş, birinci gün elde ettiği 62 puan ile toplamda 121 puana ulaşarak ikincilik kupasının sahibi oldu. Üçüncülük kupası ise ikinci gün başarılı bir performans sergileyen ve 116 puana ulaşan Bursa Büyükşehir Belediye Spor oldu. Yeşil Beyazlılar birinci günü beşinci sırada kapatmıştı.

Erkeklerde İzmir Çimentaş Zirvede

100, 300, 800 ve 1500 metre ile 100 ve 300 metre engelli, yüksek atlama, sırıkla atlama, uzun atlama, üç adım atlama, gülle atma, cirit atma, disk atma, çekiç atma ile 4x100 metre bayrak branşlarında yarışmaların yapıldığı erkekler kategorisinde İzmir Çimentaş, birinci elde ettiği avantajı koruyarak şampiyonluk kupasının sahibi oldu. İkinci gün yarışmalarında 73 puan alan Çimentaş, toplamda 160 puana ulaşarak rakiplerinin önünde ilk sırada yer aldı.

İkincilik kupası ise Bursa’ya gitti. Birinci günü 62 puan ile üçüncü sırada kapatan Nilüfer Belediye Spor, ikinci gün çıktığı yarışmalarda 56 puan elde ederek toplamda 118 puan ile ikinci sırada yer aldı. Günün sürpriz sonucuna ise Kocaeli ekibi imza attı. Birinci günü 51 puan ile yedinci sırada kapatan Büyükşehir Belediyesi Kağıtspor, ikinci gün yaptığı çıkışın karşılığını aldı ve 61 puan topladı. Toplamda 112 puana ulaşan Kocaeli ekibi, üçüncülük kupasının sahibi oldu.

Kızlar Sonuçları için Tıklayın

Erkekler Sonuçları için Tıklayın

Yayın Tarihi : 26.05.2013 20:21:41
Sponsorlarımız
Bağlı Olduğumuz Kuruluşlar


Türkiyedeki en popüler spor dallarından biri olan atletizmde 2023 itibariyle yaklaşık 7 bin 400 kulüp, 341 bin lisanslı sporcu bulunmaktadır. TAF takviminde dokuz ayrı lig yarışması ve onlarca yurt dışı teması olmak üzere her yıl 200 den fazla faaliyet gerçekleştirilmektedir.



Arşiv




Bağlantılar
Tüm yayın hakları Türkiye Atletizm Federasyonu'na aittir.