Haber


3 Bin Metre Finalinde İki Türk


3 Bin Metre Finalinde İki Türk

finalll


Avrupa Salon Atletizm Şampiyonası’nda ülkemizi 3000 metrede temsil eden Halil Akkaş ve Polat Kemboi Arıkan, madalya için koşacak.

Scandinavium Arena’daki yarışlar iki seri halinde koşuldu. İlk seride yarışan Polat Kemboi Arıkan, 1000 metreyi 2:41.32, 2000 metreyi de 5:21.92 ile önde tamamladı. Varış çizgisine İrlanda Cumhuriyeti’nden Ciaran Olionaird ve Fransız Florian Carvalho’nun ardından 7:55.64’lük derecesiyle gelen Polat, serisinde üçüncü olarak finalde koşmaya hak kazandı.

İkinci seride piste çıkan Halil Akkaş ise güçlü rakipler ile yarıştı. Sezonun en iyi performansına sahip Azeri Hayre İbrahimov’un açık ara önde tamamladığı yarışta Halil, 7:56.08’lik derecesiyle beşinci oldu. Finale yükselme başarısı gösteren Halil, 7:58.30 olan bu sezonki en iyi derecesini iki saniye geliştirdi.

12 atletin final vizesi aldığı genel sıralamada Polat Kemboi Arıkan, beşinci olarak finale yükseldi. Serilerinde en iyi dört dereceyi alan atletlerin ardından, en iyi sürede yarışı tamamlayan dört atletin final vizesi alacağı genel sıralamada, 7:56.08’lik derecesiyle 10’uncu sırayı alan Halil Akkaş da final vizesi almayı başardı.

Madalya kovalayacak Halil ve Polat, 2 Mart Cumartesi günü, TSİ 19:20’de piste çıkacak.

Finalde yarışacak diğer isimler şöyle:

Hayle İbrahimov (Azerbaycan), Ciaran Olionaird (İrlanda Cumhuriyeti), Florian Carvalho (Fransa), Yoann Kowal (Fransa), Henrik İngebrigtsen (Norveç), Roberto Alaiz (İspanya), Lander Tijtfgat (Belçika), Juan Carlos Higuero (İspanya), Adil Bouafif (İsveç), Andrey Safranov (Rusya) 

Yayın Tarihi : 1.03.2013 12:23:17
Sponsorlarımız
Bağlı Olduğumuz Kuruluşlar


Türkiyedeki en popüler spor dallarından biri olan atletizmde 2023 itibariyle yaklaşık 7 bin 400 kulüp, 341 bin lisanslı sporcu bulunmaktadır. TAF takviminde dokuz ayrı lig yarışması ve onlarca yurt dışı teması olmak üzere her yıl 200 den fazla faaliyet gerçekleştirilmektedir.



Arşiv




Bağlantılar
Tüm yayın hakları Türkiye Atletizm Federasyonu'na aittir.