Haber


3. Uluslararası İsmail Akçay Yarı Maratonu


3. Uluslararası İsmail Akçay Yarı Maratonu

6 Eylül Balıkesir’in Kurtuluş Günü Etkinleri Kapsamında 11.09.2011 Pazar günü saat 09.30’da Atatürk Stadyumu önünde başlayan Yarı Maratonun startını Balıkesir Valisi Yılmaz ARSLAN verdi.  

3. Uluslararası İsmail Akçay Yarı Maratonu; başta Vali ARSLAN olmak üzere, Belediye Başkanı İsmail OK, İl Emniyet Müdürü Ömer AYDIN, Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Mehmet TERZİ,  eski Balkan Şampiyonu, 1968 Meksika Olimpiyatları dördüncüsü Balıkesir Kesirven Köyü doğumlu İsmail AKÇAY, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü mensupları, Genel Müdürlük yetkilileri ve Türkiye’ nin çeşitli illerinden gelenler ve Balıkesirli sporseverlerin katılımı ile başladı.  

Yarı Maratona değişik yaş gruplarından 130 erkek ve 12 bayan atlet katıldı. Erkeklerde; birinci Moldovyalı Atlet Musinshi IARASLOV, ikinci Konya Bölgesinden Fatih BİLGİÇ, üçüncü İstanbul Bölgesinden Erkan KUŞ oldu.

Bayanlarda, birinci İstanbul Bölgesinden Bahar DOĞAN, ikinci İstanbul Bölgesinden Ümmü KİRAZ, üçüncü Hatay Bölgesinden Nilay ESEN oldu.  

Dereceye girenlerin madalya ve hediyeleri Vali Yılmaz ARSLAN, Belediye Başkanı İsmail OK ve Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Mehmet TERZİ tarafından verildi.  Birincilere 2 bin 500 TL, ikincilere bin 500 TL, üçüncülere bin TL para ödülü verildi.  

21 kilometre 100 metrelik 3. Uluslararası İsmail Akçay Yarı Maratonuna katılan ampute sporcu Kemal ÖZDEMİR de yarışı başarıyla tamamladı. Yarışmanın en yaşlısı (86 yaşında) Yakup İKİZ yarışmayı tamamlayamamasına rağmen katılmaktan mutluluk duyduğunu, 1942 yılından beri koştuğunu belirterek atletizm tarihine altın harflerle adını yazdıran İsmail AKÇAY’a teşekkür etti.

Yarışma Sonuçları

Bayanlar

Erkekler

Yayın Tarihi : 12.09.2011 07:46:36
Sponsorlarımız
Bağlı Olduğumuz Kuruluşlar


Türkiyedeki en popüler spor dallarından biri olan atletizmde 2023 itibariyle yaklaşık 7 bin 400 kulüp, 341 bin lisanslı sporcu bulunmaktadır. TAF takviminde dokuz ayrı lig yarışması ve onlarca yurt dışı teması olmak üzere her yıl 200 den fazla faaliyet gerçekleştirilmektedir.



Arşiv




Bağlantılar
Tüm yayın hakları Türkiye Atletizm Federasyonu'na aittir.