Haber


32. Avrupa Salon Atletizm Şampiyonası Başlıyor


32. Avrupa Salon Atletizm Şampiyonası Başlıyor

scandinavium-arena

Turkcell’in ana sponsor olduğu Atletizm Milli Takımımız, 1-3 Mart’ta İsveç’in Göteborg kentinde düzenlenecek 32. Avrupa Salon Atletizm Şampiyonası’nda madalya arayacak.

Türkiye'nin lider iletişim ve teknoloji şirketi Turkcell’in ana sponsorluğunu yaptığı Atletizm Milli Takımımız, sezonun ilk önemli uluslararası şampiyonasında piste çıkıyor. 1-3 Mart günleri arasında İsveç’in Göteborg kentinde erkeklerde 320, kadınlarda da 258 sporcunun mücadele edeceği 32. Avrupa Salon Atletizm Şampiyonası’nda, Milli takımımızı kadınlarda 4, erkeklerde 8, toplam 12 atlet temsil edecek.

Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Mehmet Terzi, bir kulübün ya da sporcunun, sponsoru olmadan belli bir noktaya kadar ilerleyebildiğini belirterek, ana sponsorları Turkcell’in desteği ve sporcularına verdiği moral ile Göteborg’da yarışacaklarını söyledi. Terzi, “Balkan Salon Atletizm Şampiyonası’nda atletlerimizin aldığımız sonuçlar, Göteborg’daki şampiyonaya umutla bakmamızı sağladı. Bugüne kadar salonda biri altın olan üç madalya aldık, ikisi 2011 yılındaki şampiyonada geldi. Verimli bir hazırlık dönemi geçiren sporcularımıza güveniyoruz. Bir önceki şampiyonadan daha iyi dereceler alacağımızı düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

milli

“İstanbul 2020 yolunda Türk atletizmine değer katıyoruz”

Turkcell Kurumsal İletişim ve İlişkilerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Koray Öztürkler ise; “Turkcell olarak bireysel spor dallarına destek vermeye devam ediyoruz. Bu anlamda Türkiye Atletizm Federasyonu’nun ve Atletizm Milli Takımlarının ana sponsorluğunu yapıyoruz. Ulusal ve uluslararası atletizm şampiyonalarına sponsor oluyoruz. Bireysel sporcu desteklerimiz de bulunuyor. Tüm bunları gerçekleştirerek Türk atletizminin daha da güçlenmesini hedefliyoruz. Ayrıca İstanbul 2020 Olimpiyat adaylığı sürecinde atılan tüm adımlara tam destek vererek ülkemizin spor alanında gelişimine katkı vermeyi amaçlıyoruz” dedi.

Geçtiğimiz yıl 100 metre engellide üst üste ikinci kez Avrupa Şampiyonu olan ve Olimpiyatlar’da Türk atletizm tarihinde ilk kez bu mesafede final koşarak beşinci olmayı başaran Nevin Yanıt, 60 metre engellide güçlü rakipleri arasında madalya arayacak.

Kadınlarda ayrıca, Aksel Gürcan 60 metrede, Dudu Karakaya 3000 metrede, Sevim Sinmez Serbest ise hem üç adım hem de uzun atlamada yarışacak. 

milli1

Sekiz atlet ile mücadele edeceğimiz erkekler kategorisinde ise geçtiğimiz yıl Avrupa Şampiyonası’nın 10 bin ve 5 bin metrede 1 altın ve 1 bronz madalyalı ismi Polat Kemboi Arıkan 3000 metrede; 2012’de İstanbul’un ev sahipliği yaptığı Dünya Salon Şampiyonası’nda 1500 metrede gümüş madalya kazanan İlham Tanui Özbilen, 1500 metrede kürsü mücadelesi verecek.

Ayrıca, Yavuz Can 400 metre, Halit Kılıç ve Abdulgani Tuna 800 metre, Halil Akkaş 3000 metre, Serhat Birinci yüksek atlamada ve Hüseyin Atıcı da gülle atmada ülkemizi temsil edecek.

Yarışmalar Eurosport’ta

Scandinavium Arena’da yapılacak yarışmalar, üç gün boyunca Eurosport’tan canlı olarak yayınlanacak. TRT ise şampiyonanın açılış günü olan 1 Mart’taki yarışları canlı olarak yayınlarken, 2 ve 3 Mart’taki yarışları, banttan verecek.

Ayrıca, internet üzerinden izlemek isteyenler için Eurovision'ın Web TV'si de tüm yarışmaları canlı olarak yayınlayacak. 

Eurovision WEB TV için Tıklayın

Yayın Tarihi : 28.02.2013 14:16:44
Sponsorlarımız
Bağlı Olduğumuz Kuruluşlar


Türkiyedeki en popüler spor dallarından biri olan atletizmde 2023 itibariyle yaklaşık 7 bin 400 kulüp, 341 bin lisanslı sporcu bulunmaktadır. TAF takviminde dokuz ayrı lig yarışması ve onlarca yurt dışı teması olmak üzere her yıl 200 den fazla faaliyet gerçekleştirilmektedir.



Arşiv




Bağlantılar
Tüm yayın hakları Türkiye Atletizm Federasyonu'na aittir.