Haber


45'incisi yapılan Türkiye İş Bankası İstanbul Maratonu Koşuldu


45'incisi yapılan Türkiye İş Bankası İstanbul Maratonu Koşuldu

Türkiye’nin en yoğun katılımlı WA Gold kategorisindeki yarışması olan ve bu yıl 45'inci kez koşulan, Türkiye İş Bankası sponsorluğunda ise ilk kez düzenlenen İstanbul Maratonu her yıl olduğu gibi Anadolu Yakası’nda 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nün 250 metre gerisinden başlayarak Sultanahmet Meydanı’nda sona erdi.

Dünyanın iki kıta arasında koşulan tek yol yarışı olan İstanbul Maratonu'nda 45. yarışın galipleri Kenyalılar oldu.  Erkekler mücadelesinde Kenyalı atlet Panuel Mkungo 2:10:35'lik derecesiyle kazanırken kadınlar yarışmasını yine Kenya'lı atlet Beatrice Cheptoo 2:27.09’luk derecesiyle kazandı. 

Maratonun startını, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürü Prof. Dr. Burhanettin Hacıcaferoğlu, Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar ve Spor İstanbul Genel Müdürü İ. Renay Onur birlikte verdiler.

45. İstanbul Maratonu’na, Mustafa Kemal Atatürk’ün direktifiyle 1924’te kurulan Türkiye İş Bankası’nın sponsor olmasının önemine dikkat çeken İmamoğlu, “İki kurumun bir araya gelmesinden, böylesine anlamlı ve özel bir maratonu Cumhuriyetin 100. yılında birlikte düzenlemiş olmaktan büyük bir kıvanç duymaktayım. Çocukken ilkokul birinci, ikinci, üçüncü, dördüncü, beşinci sınıflarda İş Bankası'nın önünde, ‘Kumbara Dergisi’ için, banka açılmadan kapıyı bekleyen bir çocuğun, bugün İstanbul'da, İş Bankası'yla birlikte İstanbul Maratonu'nu hazırlayan ve koşturan bir Belediye Başkanı olması sanırım Türkiye Cumhuriyeti’nin bir ürünü olsa gerek” şeklinde konuştu.

Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar ise, 1976 yılından bu yana düzenlenen ve Cumhuriyetimizin en önemli etkinliklerinden biri olan İstanbul Maratonu’nun ülkemizde atletizmin gelişimine önemli katkı sağlayan spor organizasyonları arasında yer aldığını belirterek, atletizmde uluslararası alanda elde edilen önemli başarılara değindi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraki Spor İstanbul tarafından düzenlenen ve World Athletics (Dünya Atletizm Birliği) tarafından Gold Label kategoride gösterilen İş Bankası İstanbul Maratonunda 42K, 42K Paten, 15K ve 8K Halk Koşusu kategorilerinde yarışlar yapıldı.

45. İstanbul Maratonu’nu erkeklerde 2:10:35 derecesiyle Kenyalı atlet Panuel Mkungo kazandı. 2:12:41 derecesiyle Kenyalı Benard Cheruiyot Sang ikinci, 2:12:44 derecesiyle Kenyalı James Kiplagat üçüncü oldu. Kadınlar kategorisinde Kenyalı Etiyopyalı atlet Beatrice Cheptoo, 2.27.09’luk derecesiyle birinci oldu. Kadınlarda ikinci sırayı 2:27:24 derecesiyle Kenyalı Veronicah Njeri Maina, üçüncü sırayı ise 2:32:15 derecesiyle Kenyalı Valentina Mateiko elde etti.

Maraton Türk sporcular sıralamasında Hüseyin Can 2:19:17 derecesi ile birinci, Ömer Alkanoğlu 2:19:26 derecesi ile ikinci ve Halil Yaşın 2:25:21 derecesi ile yarışmayı üçüncü olarak tamamladılar.

15K erkekler kategorinde 46:58’lik derecesiyle Macaristanlı Adam Lomb birinci, Türk sporcu Üzeyir Söylemez, 48.07’lik derecesiyle ikinci sırada yer alırken, Dimitri Ziuzin ise 49:04 derecesiyle yarışı üçüncü sırada tamamladı.

15k kadınlar yarışmasında ise 57:22 derecesi ile Elene Sergeyeva birinci, 58:14 derecesi ile Alexandra Vdovina ikinci, 59:44 derecesi ile Tahereh Ehsannezhad üçüncü olarak yarışmayı tamamladılar.

 

Maraton Sonuçları

Yayın Tarihi : 5.11.2023 14:04:00
Sponsorlarımız
Bağlı Olduğumuz Kuruluşlar


Türkiyedeki en popüler spor dallarından biri olan atletizmde 2023 itibariyle yaklaşık 7 bin 400 kulüp, 341 bin lisanslı sporcu bulunmaktadır. TAF takviminde dokuz ayrı lig yarışması ve onlarca yurt dışı teması olmak üzere her yıl 200 den fazla faaliyet gerçekleştirilmektedir.



Arşiv




Bağlantılar
Tüm yayın hakları Türkiye Atletizm Federasyonu'na aittir.