Haber


7. Polatlı Sakarya Zaferi Yol Koşusu


7. Polatlı Sakarya Zaferi Yol Koşusu

Polatlı ilçe Belediyesi, İlçe Kaymakamlığı ve Türkiye Atletizm Federasyonunun koordinesinde bu yıl 7. si düzenlenen Polatlı Sakarya Zaferi Yol Koşusunu erkeklerde Etiyopya'dan Briuk Getachfew, bayanlarda ise Antalya'dan Esma Aydemir kazandı.

Polatlı Duatepe - Cumhuriyet Meydanı arasında kalabalık bir izleyici topluluğu ve olimpiyatlarda birinci ve ikinci olan sporcularımız Aslı Çakır Alptekin ve Gamze Bulut’ unda izleyicilerin arasında bulunduğu yarışmaya  31 erkek, 15 bayan olmak üzere 46 sporcu katıldı.  7.Yol koşusunda  Erkekler kategorisinde, Briuk Getachfew 1. , Hasan Pak 2. , Serkan Kaya 3. Olurken,  Bayanlar kategorisinde Esma Aydemir 1. , Mehtap Sızmaz 2. , Türkan Özata ise 3. oldu.

Yarışma sonunda cumhuriyet meydanında ödül ve madalya töreni gerçekleştirildi. Törende 2012 Londra olimpiyatlarında derece alan Aslı Çakır Alptekin ve Gamze Bulut'a Polatlı Belediye Meclisi kararıyla hediye edilen arsaların tapuları takdim edildi. 7. Polatlı Sakarya Zaferi Yol Koşusunda derece alan yarışmacılardan birincilere üçbin, ikincilere ikibin, üçüncülere ise biner TL ödül verildi.

Yarışmada derece alan sporcuların ödül ve madalyaları, Federasyon Başkanımız Sayın Mehmet Terzi, ilçe Kaymakamı Gürsoy Osman Bilgin, Belediye Başkanı Yakup Çelik, Topçu ve Füze Okulu Komutanı Tümg. Ergüder Toptaş, 58. Tugay Komutanı Tuğg. Kemal Yeni ve  ilçe Başsavcısı Naim Karaağaç tarafından takdim edildi.

 

 

Erkek Yarışma Sonuçları İçin Tıklayınız...

Bayan Yarışma Sonuçları İçin Tıklayınız..

Yayın Tarihi : 14.09.2012 16:43:25
Sponsorlarımız
Bağlı Olduğumuz Kuruluşlar


Türkiyedeki en popüler spor dallarından biri olan atletizmde 2023 itibariyle yaklaşık 7 bin 400 kulüp, 341 bin lisanslı sporcu bulunmaktadır. TAF takviminde dokuz ayrı lig yarışması ve onlarca yurt dışı teması olmak üzere her yıl 200 den fazla faaliyet gerçekleştirilmektedir.



Arşiv




Bağlantılar
Tüm yayın hakları Türkiye Atletizm Federasyonu'na aittir.