Haber


Avrupa Atletizm Birliği Depremzedeleri Desteklemek İçin 20.000 € Bağışlayacak


Avrupa Atletizm Birliği Depremzedeleri Desteklemek İçin 20.000 € Bağışlayacak

Avrupa Atletizm Birliği, İstanbul 2023 Avrupa Salon Atletizm Şampiyonası’nın ardından, ülkedeki depremzedeleri desteklemek için Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’na (AFAD) toplam 20.000 € bağışta bulunacak.
Geçen ay Türkiye’yi vuran yıkıcı depremlerin ardından Avrupa Atletizm Birliği, 7 Şubat’tan bu yana Şampiyonalar için satılan her bir bilet için 1 Euro bağışlayacağını açıkladı.
Ataköy Arena’dan 30’dan fazla yayıncı müsabakaları yayınlarken, kümülatif toplam 12,5 milyondan fazla izleyici yayını izledi.
Nafi Thiam ve Adrianna Sulek’in bir önceki dünya rekorunu kırdığı, tüm zamanların en büyük pentatlon müsabakası olarak kayda geçecek olan müsabaka öne çıkanlar arasındaydı. Kadınlar üç adım atlamada Türkiye rekoru kırarak şampiyon olan Tuğba Danışmaz da seyircileri memnun etti.
Birleşik Krallık’ta en yüksek izleyici sayısı Cumartesi ve Pazar günleri bir milyonu aşarken,
Macaristan’daki izleyici sayısı yüzde 12 artarken, İtalya’da yüzde 90’lık bir izleyici artışı olurken ve İsveç’te SVT’nin son gün yayını pazar payının yüzde 40’ını kazandı.
Sosyal medyada, European Athletics tüm platformlarda yaklaşık 50.000 takipçi kazandı ve yedi milyonu yalnızca YouTube’da olmak üzere sosyal medyada 38 milyondan fazla görüntülendi. Keeley Hodgkinson’ın 800m zaferi YouTube’da en çok izlenen videomuz olurken, Danışmaz’ın altın madalya kazandıran anı 1,8 milyondan fazla izlenme ile en çok izlenen reels videomuz oldu!
Pist dışında, sporcular ve Üye Federasyonlar, depremlerden etkilenen şampiyonada yarışan atletler ve şampiyonayı organize eden İstanbul 2023 Yerel Organizasyon Komitesi de dahil olmak üzere, sevgi ve sempati duyarak Türkiye halkına desteklerini gösterdiler.
Destek sözlerinin yanı sıra Federasyonlardan mali bağışlar da geldi,

Yunan Olimpiyat şampiyonu Miltos Tentoglou, Türkiye’deki depremzedelere insani yardım için kullanılmak üzere çivililerini 20.000€’ya açık arttırmada satarak AFAD’a bağışta bulundu.
Hollandalı sporcular, insanları kurtarma çabalarını desteklemek için bağışta bulunmaya teşvik etmek için Giro 555’i (Hollanda’nın Acil Durum Yardım Birliği) tanıtan ısınma setleri ve bayraklarla yarıştı. İngiliz Atletizm Taraftarları Kulübü de katkıda bulundu.
Avrupa Atletizm Birliği Başkanı Dobromir Karamarinov, “Yarışma olağanüstü olsa da – özellikle Türkiye’den Tuğba Danışmaz’ın altın madalya kazanması çok dokunaklıydı – bu şampiyona, ülkeyi vuran korkunç depremlerin ardından bir aydan kısa bir süre sonra gerçekleşti. “Bu olayların gölgesinde böylesine olağanüstü bir şampiyona düzenleyebildiğimiz için minnettarız ve İstanbul 2023 Yerel Organizasyon Komitesi’ne ve Türkiye Atletizm Federasyonu’na bu koşullarda gösterdikleri olağanüstü çabalar için teşekkür etmeliyim.”
“Atletizm ailesi olarak depremden etkilenen herkese desteğimizi göstermemiz ve sporumuzun zor zamanlarda bir nebze olsun umut verdiğini göstermek önemlidir.”
Bir sonraki Avrupa Salon Atletizm Şampiyonası’nın 6-9 Mart 2025 tarihleri arasında Hollanda’nın Apeldoorn kentinde yapılması planlanıyor.
Mali olarak yardım etmek istiyorsanız, Avrupa Atletizm Birliği bağışlarınızı doğrudan AFAD gibi tanınmış ve itibarlı bir kuruluş aracılığıyla yapmanızı şiddetle tavsiye eder.

Yayın Tarihi : 21.03.2023 00:00:00
Sponsorlarımız
Bağlı Olduğumuz Kuruluşlar


Türkiyedeki en popüler spor dallarından biri olan atletizmde 2023 itibariyle yaklaşık 7 bin 400 kulüp, 341 bin lisanslı sporcu bulunmaktadır. TAF takviminde dokuz ayrı lig yarışması ve onlarca yurt dışı teması olmak üzere her yıl 200 den fazla faaliyet gerçekleştirilmektedir.



Arşiv




Bağlantılar
Tüm yayın hakları Türkiye Atletizm Federasyonu'na aittir.