Haber


2024 Dünya Takımlar Yürüyüş Şampiyonası Antalya’da


2024 Dünya Takımlar Yürüyüş Şampiyonası Antalya’da

World Atletics, 1961’den bu yana Düzenlenen Dünya Takımlar Yürüyüş Kupasının 2024’te Antalya’da yapılacağını açıkladı.

Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar’da  konu ile ilgili yaptığı açıklamada, 2024 Dünya Takımlar Yürüyüş Şampiyonasının Türkiye’de yapılacağını belirterek, şu ifadeleri kullandı:

“Adaylık sürecimiz ve sunumumuzun ardından Dünya Atletizm Birliği Yönetim Kurulu’nun oylarıyla bu büyük şampiyonanın ülkemizde yapılmasına karar verildi. Tarihimizde ikinci kez Dünya Atletizm Birliğinin bir organizasyonuna ev sahipliği yapacak olmanın haklı gururunu yaşıyoruz. 50’yi aşkın ülkeden 500’den fazla sporcunun 2024 Paris Olimpiyat Oyunları için kota mücadelesi vereceği bu şampiyona aynı zaman da ülkemize ve federasyonumuza olan güvenin göstergesidir. Ülkemize ve atletizm camiamıza hayırlı olsun. Daha büyük, nice şampiyonalar için durmak yok, yola devam.”

Çintimar ”ayrıca desteklerinden dolayı Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu ve Bakan Yardımcısı Hamza Yerlikaya’ya teşekkür ediyorum”.

Antalya gelecek yılın sonunda ayrıca Avrupa Kros Şampiyonası’na ev sahipliği yapacak

Yayın Tarihi : 22.03.2023 00:00:00
Sponsorlarımız
Bağlı Olduğumuz Kuruluşlar


Türkiyedeki en popüler spor dallarından biri olan atletizmde 2023 itibariyle yaklaşık 7 bin 400 kulüp, 341 bin lisanslı sporcu bulunmaktadır. TAF takviminde dokuz ayrı lig yarışması ve onlarca yurt dışı teması olmak üzere her yıl 200 den fazla faaliyet gerçekleştirilmektedir.



Arşiv




Bağlantılar
Tüm yayın hakları Türkiye Atletizm Federasyonu'na aittir.