Haber


Adana 2. Uluslararası Kurtuluş Yarı Maratonu ve Halk Koşusu Yapıldı


Adana 2. Uluslararası Kurtuluş Yarı Maratonu ve Halk Koşusu Yapıldı

Adana'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 90. yıldönümü etkinlikleri kapsamında "5 Ocak Adana Uluslararası Kurtuluş Yarı Maratonu" ve "Halk Koşusu"08.01.2012 Pazar günü yapıldı.

Bu yıl ikincisi gerçekleştirilen ve Adana Valiliği ile Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen koşu, Adana Gençlik ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi'nin katkılarıyla Türkiye Atletizm Federasyonu'nun yarışma takvimine alınarak uluslararası statüye kavuşmuş ve ilk defa dünya standartlarında elektronik takip sistemi ile sporcuların ölçülmesi için sporculara chip sistemi getirtilmiştir.

Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, Atatürk parkı önünde yarışma öncesi yaptığı kısa konuşmada, yağmura rağmen sporcuların maratona katılmak için alanı doldurduğunu belirterek, "Türk sporcusu ne kadar mert olduğunu göstermiştir" dedi.

16’sı yabancı sporcu olmak üzere toplam 750 sporcunun katıldığı 21 kilometre mesafeli yarı maraton koşusunun startını Adana Valimiz Sayın Hüseyin Avni Coş verdi.

4 kilometre mesafeli halk koşusunun startını ise Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz verdi.

Yarı Maraton’un başlangıç noktasında Vali Coş ve Belediye Başkan Vekili Aldırmaz ile birlikte Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Mehmet Terzi, Başkan Vekili Ergüder Uzun, Federasyon Asbaşkanı Hüseyin Yıldırım, Genel Sekreter Nihat Doker, Türkiye’nin efsane maratoncuları Serap Aktaş, Mehmet Yurdadön, İsmail Akçay, Spor Genel Müdürlüğü Spor Kontrolörü Necdet Ayaz, Gençlik ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi, kamu kurumu temsilcileri ve vatandaşlar da yerlerini aldı.

Sporcular yoğun yağışa karşın büyük ilgi gören yarı maratonda eski Adana’nın tarihi ve yeni Adana’nın modern dokusunu birleştiren güzergâhı takip eden atletler Merkez Park’taki bitiş noktasına ilk önce ulaşmak için büyük mücadele verdi.

Mücadele sonunda erkeklerde Mert Girmalegese 1.08.04’le birinci, Mooses Too 1.09.03’le ikinci, İliya Slavinski de 1.09.44’lük derecesiyle üçüncü oldu.

Kadınlarda ise Bahar Doğan 1.16.18’le birinci, Ümmü Kiraz 1.16.20 ile ikinci ve Burcu Büyükbezgin 1.19.03 ile üçüncü oldu.

Ödül töreninden önce Türk atletizmine ve organizasyona katkılarından dolayı Vali Coş, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Mehmet Terzi, Adana Emniyet Müdürü Mehmet Avcı, Gençlik ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi’ye plaket verildi.

Yarı maratonun birincisi Mert Girmalegese madalyasını Adana Valisi Hüseyin Avni Coş’tan, ikincisi Mooses Too Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz’dan, üçüncüsü İliya Slavinski ise Atletizm Federasyonu Başkanı Mehmet Terzi’den aldı.

Uluslararası yarı Maraton’da dereceye giren atletlere para ödülü, plaket, katılım belgesi, Tişört, şapka ve çanta verilmiş, Halk Koşusu’nda dereceye girenlere de plaket ve katılım belgeleri takdim edildi. Adana Uluslararası Kurtuluş Yarı Maratonu’nda toplam 35 bin lira para ödülü dağıtıldı.

Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, yaptığı açıklamada;

“Birincisi başarılı geçen, bu yıl uluslararası hüviyete kavuşan Uluslararası Adana Kurtuluş Yarı Maratonu ve Halk Koşusu’nun düzenlenmesinde bize destek ve güç veren Adana Valimiz Sayın Hüseyin Avni Coş’a, Atletizm Federasyonumuza, Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Sayın Fazlı Bayram Hadi ve ekibine teşekkür ediyorum dedi.

Yarışma Sonuçları İçin Tıklayınız…

Yayın Tarihi : 9.01.2012 17:56:43
Sponsorlarımız
Bağlı Olduğumuz Kuruluşlar


Türkiyedeki en popüler spor dallarından biri olan atletizmde 2023 itibariyle yaklaşık 7 bin 400 kulüp, 341 bin lisanslı sporcu bulunmaktadır. TAF takviminde dokuz ayrı lig yarışması ve onlarca yurt dışı teması olmak üzere her yıl 200 den fazla faaliyet gerçekleştirilmektedir.



Arşiv




Bağlantılar
Tüm yayın hakları Türkiye Atletizm Federasyonu'na aittir.