Haber


Ahmet Arslan'a Büyük Onur


Ahmet Arslan'a Büyük Onur

Avrupa Şampiyonu atletimiz Ahmet Arslan, Avrupa Atletizm Birliği (EAA) tarafından düzenlenen 'Avrupa'da ayın atleti' anketinde birinci oldu.

Ahmet Arslan, oyların 3'de 1'inden fazlasını alarak Temmuz ayında avrupanın en iyi erkek atleti seçildi.

10 Temmuz tarihinde Bursa'da yapılan Avrupa Dağ Koşuları Şampiyonası'nda 5. kez Avrupa Şampiyonu olmayı başaran Ahmet Arslan, EAA'nın prestijli anketinde 11 atletle beraber Temmuz ayının en başarılı atleti olmak için yarıştı. Tüm oyların yüzde 35'ini alan 'Dağların Aslanı' lakaplı Ahmet Arslan, en yakın rakibinden 2 kat fazla oy almayı başardı.

Ahmet Arslan'ın ardından Belçikalı dekatloncu Thomas Van Der Plaetsen ikinci olurken, Fransa'nın rekortmen sprinteri Christophe Lemaitre üçüncü oldu. Bayanlarda ise anketi Rusya'nın genç uzun atlamacısı Darya Klishina kazandı.

Ahmet Arslan, Temmuz ayı içinde Bursa’da yapılan Avrupa Dağ Koşuları Şampiyonasında 58.08 ‘lik derece ile 5. kez Avrupa Şampiyonu olurken, Slovenya'da düzenlenen Dünya Grand Prix'i 3'ncü ayağını da parkur rekoru kırarak birinci olmayı başarmıştı.

Yayın Tarihi : 19.08.2011 06:46:48
Sponsorlarımız
Bağlı Olduğumuz Kuruluşlar


Türkiyedeki en popüler spor dallarından biri olan atletizmde 2023 itibariyle yaklaşık 7 bin 400 kulüp, 341 bin lisanslı sporcu bulunmaktadır. TAF takviminde dokuz ayrı lig yarışması ve onlarca yurt dışı teması olmak üzere her yıl 200 den fazla faaliyet gerçekleştirilmektedir.



Arşiv




Bağlantılar
Tüm yayın hakları Türkiye Atletizm Federasyonu'na aittir.