Haber


Akdeniz Oyunları’nın Provası Başladı


Akdeniz Oyunları’nın Provası Başladı

16-Yaş-Altı-Atletizm-Ligi-Final-manşet


17’nci Akdeniz Oyunları’nın test yarışması niteliği taşıyan Kulüplerarası 16 Yaş Altı Atletizm Ligi final yarışmaları, Mersin’de başladı.

Nevin Yanıt Atletizm Kompleksi’nde, 20-30 Haziran günlerinde yapılacak oyunların provasının yapıldığı yarışmalarda tesislerin fiziksel alanlarının yanı sıra oyun yönetim sistemi, ulaşım ve benzer konularda gelinen son durumların da değerlendirmesi yapıldı.

İki gün sürecek yarışmaların birinci gününü Spor Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Kocatepe, Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Mehmet Terzi, IAAF Teknik Delegesi Ozrem Karamata, TAF Genel Sekreter Nihat Doker, Mersin Genel Koordinatör Yardımcısı Fatih Çintimar, Sağlık İşleri Daire Başkanı Sultan Seyhan, Mersin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Vekili Şahin Ertem ile Türkiye Atletizm Federasyonu Teknik Kurul Başkanı Muharrem Or, Eğitim Kurulu Başkanı Cahit Yüksel, Selahattin Yıldız, Nejat Kök, TAF Ankara Şube Müdürü İhsan Mert de takip etti.

Kızlarda birinci gün 100, 300 ve 1500 metre ile 100 metre engelli, sırıkla atlama, üç adım atlama, gülle atma ve çekiç atma branşlarında yarışmalar düzenlendi.

Enka Spor Kulübü, 8 branşta düzenlenen yarışmalardan beş birincilik, iki ikincilik ve bir de üçüncülük elde ederek rakiplerine fark attı. 92 puan toplayan Mavi Beyazlılar günü lider kapattı. İki birincilik çıkaran Sakarya Büyükşehir Belediye Spor ise 68 puan ile ikinci sırayı alırken, Beşiktaş, 62 puanla üçüncü sırada yer aldı.

Erkeklerde ise 100, 300 ve 1500 metre ile 100 metre engelli, yüksek atlama, uzun atlama, gülle ve çekiç atma branşlarında yarışmalar yapıldı.

İzmir Çimentaş, dört birincilik çıkardığı ilk günün sonunda 87 puana ulaşarak ilk sırada yer aldı. Büyük çekişmenin yaşandığı ikinci sırayı 63 puan alan Konya Gençlik Spor Kulübü aldı. Bir puan geriden gelen Bursa Nilüfer Belediye Spor ise 62 puan ile üçüncü sırada kaldı.

Yarışmalar, ikinci gün yapılacak yarışların ardından sone erecek ve kategorilerinde şampiyonluğa ulaşan ekipler belirlenecek.

Kızlar Sonuçları için Tıklayın

Erkekler Sonuçları için Tıklayın

[flagallery gid=9 name=Gallery]

Yayın Tarihi : 26.05.2013 06:14:03
Sponsorlarımız
Bağlı Olduğumuz Kuruluşlar


Türkiyedeki en popüler spor dallarından biri olan atletizmde 2023 itibariyle yaklaşık 7 bin 400 kulüp, 341 bin lisanslı sporcu bulunmaktadır. TAF takviminde dokuz ayrı lig yarışması ve onlarca yurt dışı teması olmak üzere her yıl 200 den fazla faaliyet gerçekleştirilmektedir.



Arşiv




Bağlantılar
Tüm yayın hakları Türkiye Atletizm Federasyonu'na aittir.