Haber


Antalya 2024'ün Dünya Atletizm elçisi Robert Korzeniowski


Antalya 2024'ün Dünya Atletizm elçisi Robert Korzeniowski

Dünya Atletizm elçisi Robert Korzeniowski,’’ Türk ev sahipleri bizi güzel misafirperverlikleriyle ağırlayacaklar’’

Dünya Atletizm Birliği (World Athletics) yaptığı açıklamada, Polonyalı yürüyüşcü Robert Korzeniowski’yi 21 Nisan'da gerçekleşecek olan Dünya Atletizm Yürüyüş Takımlar Şampiyonası öncesi Antalya 2024'ün Dünya Atletizm elçisi olarak açıkladı.

Dünya Atletizm Birliği (World Athletics) yaptığı açıklamada şu ifadeler kullanıldı;
‘’Korzeniowski, dört kez Olimpiyat altın madalyası kazanmış, aynı zamanda üç dünya şampiyonluğu elde etmiş ve yüksek dereceli kariyeri boyunca dünya rekoru kıran bir isim olarak spor tarihinde yerini almış bir sporcu.

Şimdi, mevcut nesil yarış yürüyüşü yeteneğinin unvanlar ve Olimpiyat yerleri için yarışacağı Türkiye'nin kıyı kenti Antalya'ya gidiyor.

2004 Dünya Yarışı Yürüyüş Kupası'nda 20 km gümüş madalya kazanan Korzeniowski, " Türk ev sahiplerinin bizi sadece güzel misafirperverlikleriyle memnun etmekle kalmayıp, aynı zamanda mükemmel sportif yönlerini de göstereceklerine inanıyorum" dedi .

Korzeniowski’nin kariyeri;
1996 yılında Atlanta'da 50 km yürüyüş yarışında ilk Olimpiyat altınını kazandıktan sonra, dört yıl sonra Sidney'de unvanı başarıyla savunan ilk atlet oldu ve aynı zamanda 20 km ve 50 km yürüyüş yarışını iki katına çıkaran ilk atlet olarak tarihe geçti. 
2004 yılında Atina'da üst üste üçüncü Olimpiyat 50 km yürüyüş yarışını kazandı ve bu noktada dünya rekorunun sahibi oldu; 1997'de Atina'da altın madalya aldıktan sonra 2003'te Paris'te üçüncü dünya şampiyonluğunu kazanmak için 3:36:03'lük derece yaptı. 
Kendi kariyeri boyunca büyük bir küresel başarıya imza atan Korzeniowski, Paris 2024 Olimpiyat Oyunlarına katılmaya yönelik dünyanın en iyi girişimini izlemeyi sabırsızlıkla bekliyor.
ANTALYA YARIŞMA PROĞRAMI:
Antalya'daki programda büyükler 20km yarışları ve U20 10km yarışlarının yanı sıra ilk kez maraton yarışı yürüyüş karma bayrak yarışı da yer alıyor. Bir erkek ve bir kadından oluşan takımlar, maraton mesafesini erkekte 12.195km, kadında 10km, erkekte 10km ve kadında 10km'lik bacaklarda tamamlayacak. Antalya'da yarışı ilk 22 sırada bitiren takımlar, Paris Olimpiyatları'nda otomatik olarak maraton yürüyüşü karma bayrak yarışına katılmaya hak kazanacak. İlk 22 takımdan en fazla beşi aynı ülkeden ikinci bir takım olabilir.

“Olimpiyatlara katılma konusunda karma bayrak yarışlarının nasıl ilerleyeceğini çok merak ediyorum. Bu çok heyecan verici ve çok önemli bir Olimpiyat öncesi test olacak” dedi Korzeniowski. “Bayrak yarışının maraton mesafesinin ve karma yapısının atletizmdeki yeni trendlere mükemmel bir şekilde uyduğuna inanıyorum.
"Aynı zamanda U20 sporcularını da çalışırken görmeyi bekliyorum çünkü onlar LA 2028 ve Brisbane 2032'de yürümenin Olimpiyat geleceğinden sorumlu olacaklar. "
Korzeniowski , uluslararası rekabetten emekli olmasından bu yana yayıncılık ve iş dünyasında başarılı bir kariyere imza attı. Robert Korzeniowski Vakfı'nı kurdu ve birinci sınıf yarış yürüyüşü toplantıları düzenliyor.
Korzeniowski, "İtiraf etmeliyim ki, bayrak yarışı hakkında yorum yapmak yerine, kendimi denemek isterim; örneğin 2004'te Atina'daki Olimpiyat Oyunlarına kız kardeşim Sylwia birlikte katıldım. Korzeniowski.
"Yürümeyi sağlıklı, yaşam boyu bir aktivite olarak teşvik etmek ve gelecek nesil spor yürüyüş şampiyonlarını eğitmek benim yaşam misyonumdur."
Dünya Atletizmi

Yayın Tarihi : 11.04.2024 11:16:00
Sponsorlarımız
Bağlı Olduğumuz Kuruluşlar


Türkiyedeki en popüler spor dallarından biri olan atletizmde 2023 itibariyle yaklaşık 7 bin 400 kulüp, 341 bin lisanslı sporcu bulunmaktadır. TAF takviminde dokuz ayrı lig yarışması ve onlarca yurt dışı teması olmak üzere her yıl 200 den fazla faaliyet gerçekleştirilmektedir.



Arşiv




Bağlantılar
Tüm yayın hakları Türkiye Atletizm Federasyonu'na aittir.