Haber


Antalya, Dünyanın En İyi Atletlerini Ağırlamaya Hazırlanıyor


Antalya, Dünyanın En İyi Atletlerini Ağırlamaya Hazırlanıyor

21 Nisan’da Antalya EXPO Fuar Alanı’nda düzenlenecek Dünya Takımlar Yürüyüş Şampiyonası hazırlıkları kapsamında Antalya’ya gelen Dünya Atletizm Birliği (World Athletics) yetkilileri, alan ziyaretlerini gerçekleştirdi.
Ziyaretler kapsamında düzenlenen toplantıya,  TAF Başkanı Fatih Çintimar, organizasyon CEO’su Arif Alpkılıç, Etkinlik Operasyonları Direktörü Antoni Jorba, Etkinlik Operasyonları Koordinatörü Alessia Peleson, Ana Basın Delegesi Zacharias Vailakis, Kıdemli Yarışma Direktörü Luca Verrascina ve Türkiye Atletizm Federasyonu ve yerel organizasyon komitesi yetkilileri katıldı.
Dünya Atletizm Birliği (World Athletics) yetkilileri son durum hakkında bilgiler alarak, yarışmaların yapılacağı EXPO alanında çeşitli incelemelerde bulundu.
WA heyetinin ziyareti hakkında açıklamalarda bulunan Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, 55 ülkeden yaklaşık 750 sporcunun katılacağı organizasyon kapsamında hazırlıkların son aşamaya geldiğini söyledi. Çintimar, çalışmaların son durumu hakkında WA yetkililerine çeşitli konu başlıklarında kapsamlı bir sunum gerçekleştirdiklerini ifade etti.
Organizasyonda dereceye girecek atletlerin 2024 Paris Olimpiyat Oyunları’na kota alacağını hatırlatan Çintimar, “Paris 2024 sürecinde büyük öneme sahip bu değerli organizasyonu düzenleyeceğimiz için oldukça heyecanlıyız. Uluslararası organizasyon düzenleme konusundaki tecrübemizi ve becerimizi en iyi şekilde göstereceğiz” dedi.

 

FOTO GALERİ

Yayın Tarihi : 16.02.2024 16:21:00
Sponsorlarımız
Bağlı Olduğumuz Kuruluşlar


Türkiyedeki en popüler spor dallarından biri olan atletizmde 2023 itibariyle yaklaşık 7 bin 400 kulüp, 341 bin lisanslı sporcu bulunmaktadır. TAF takviminde dokuz ayrı lig yarışması ve onlarca yurt dışı teması olmak üzere her yıl 200 den fazla faaliyet gerçekleştirilmektedir.



Arşiv




Bağlantılar
Tüm yayın hakları Türkiye Atletizm Federasyonu'na aittir.