Haber


Aslan Ahmet


Aslan Ahmet

 


Bursa'da sona eren Avrupa Dağ Koşusu Şampiyonası'nda büyük erkekler kategorisinde yarışan Ahmet ASLAN, 10.su düzenlenen şampiyonanın beşini kazanan tek atlet oldu. Rakiplerini geride bırakarak varışa ulaşan ASLAN madalya sözünü tuttu ve beşinci defa Avrupa Dağ Koşusu Şampiyonluğunu kazandı.

Genç erkeklerde bireysel sıralama da ilk üç sırayı Türkiye aldı. Nuri KÖMÜR, Sönmez DAĞ ve Murat ORAK sırası ile varışa gelen sporcular oldu. Münir KOÇLARDAN’IN da 6. sırayı aldığı yarışmada genç erkeler takım sıralamasında şampiyon oldular.

Günün ilk yarışı olan genç bayanlarda Yasemin CAN ve Sevilay EYTEMİŞ sırası ile 2. ve 3. sırayı alan atlet oldular. Birinciliği Romanya dan Denisa Ionela DRAGOMİR alsa da genç bayanlarda takım halinde Türkiye şampiyon oldu.

Büyük bayanlarda ilk sırayı alan sporcu İsviçreli Martina STRAHİ şampiyon olan sporcu oldu.

 

Tüm sonuçları görmek için tıklayınız. 

Avrupa Atletizm Federasyonu Başkanı Hansjörg WİRZ başarılı bir şampiyona düzenledikleri için Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Mehmet Terzi ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep ALTEPE’ye plaket verdi.


Bursa Valisi Şahabettin HARPUT’ta şampiyonadaydı.

 

Yayın Tarihi : 10.07.2011 19:09:42
Sponsorlarımız
Bağlı Olduğumuz Kuruluşlar


Türkiyedeki en popüler spor dallarından biri olan atletizmde 2023 itibariyle yaklaşık 7 bin 400 kulüp, 341 bin lisanslı sporcu bulunmaktadır. TAF takviminde dokuz ayrı lig yarışması ve onlarca yurt dışı teması olmak üzere her yıl 200 den fazla faaliyet gerçekleştirilmektedir.



Arşiv




Bağlantılar
Tüm yayın hakları Türkiye Atletizm Federasyonu'na aittir.