Haber


Asıl Hedef Dünya Şampiyonası


Asıl Hedef Dünya Şampiyonası

Eşref Apak'tan sitemize özel açıklamalar... Avrupa Atletizm Şampiyonası 1. Lig yarışlarında çekiç atamada 2. olarak ülkemize 11 puan kazandıran Eşref Apak, asıl hedefinin Ağustos ayındaki Dünya Şampiyonası olduğunu söyledi.

GSGM BASIN – Eşref Apak ile çok özel… İzmir Atatürk Stadı’nda yapılan Avrupa Atletizm Şampiyonası 1. Lig yarışlarında ilk sahneye çıkan Eşref Apak, çekiç atmada 74.20’lik derecesiyle 2. sırayı aldı.

Bu sonuçla ülkemize 11 puan kazandıran Apak, önemli bir başarı elde etti. Eşref’in elde ettiği başarının ardından daha da morallenen Milli Takımımız, diğer branşlarda elde ettiği derecelerle günü 2. sırada tamamlamayı başardı.

"ÇOK İYİ HAZIRLANIYORUM"

Asıl hedefinin 27 Ağustos-4 Eylül’de Kore’de yapılacak olan Dünya Şampiyonası olduğunu söyleyen Eşref Apak, “Bu benim için ara bir turnuvaydı. Ülkemiz için önemliydi. 2. oldum ve 11 puan kazandırdım. Asıl amacım 2 ay sonraki dünya şampiyonasında iyi bir derece elde etmek. Tüm hazırlıklarımı ona göre yapıyorum. İyi bir hazırlık dönemi geçiriyorum. Kore’de ülkemi en iyi şekilde temsil edeceğime inanıyorum” dedi.

"KOSMUS'U GERİDE BIRAKTIM"

Avrupa Atletizm Şampiyonası 1. Lig yarışlarında Olimpiyat ve Dünya Şampiyonu Sloven Primoz Kosmus’u geride bıraktığını söyleyen Apak, “Kosmus dünyanın en önemli atletlerinden birisi. Bu turnuvada onu geride bıraktım. 1999 yılından beri rekabet içinde olduğumuz Macar atlet Kristzian Pars, bu turnuvada iyi bir performans gösterdi. Onunla yıllardır rekabet içindeyiz. Bu turnuvada o beni geride bıraktı. Dünya Şampiyonası’nda da ben onu geride bırakırım” diye konuştu.

Yayın Tarihi : 19.06.2011 10:13:45
Sponsorlarımız
Bağlı Olduğumuz Kuruluşlar


Türkiyedeki en popüler spor dallarından biri olan atletizmde 2023 itibariyle yaklaşık 7 bin 400 kulüp, 341 bin lisanslı sporcu bulunmaktadır. TAF takviminde dokuz ayrı lig yarışması ve onlarca yurt dışı teması olmak üzere her yıl 200 den fazla faaliyet gerçekleştirilmektedir.



Arşiv




Bağlantılar
Tüm yayın hakları Türkiye Atletizm Federasyonu'na aittir.