Haber


Aslı Dünya Üçüncüsü!


Aslı Dünya Üçüncüsü!

İstanbul'da devam eden 14. Dünya Salon Atletizm Şampiyonası'nda Aslı Çakır Alptekin, bronz madalya kazanarak tarihi bir başarıya imza attı.

Ataköy Spor Salonu'da devam eden şampiyonada milli atletimiz Aslı Çakır Alptekin, önemli bir başarıya imza attı. Bayanlar 1500 metre finalinde piste çıkan atletimiz, orta sıralarda götürdüğü yarışın son 2 turunda büyük bir atak yaptı.

Seyircilerin de desteğini arkasına alan Aslı Çakır Alptekin, rakiplerini bir bir geçerek üçüncü sıraya kadar yükseldi.

Aslı Çakır Alptekin, 4.08.74'lük derecesiyle Türkiye rekoru kırarak, Dünya üçüncüsü oldu. Aslı Çakır Alptekin, daha sonra Türk bayrağıyla salonda tur attı.

Dünya şampiyonu ise ünlü atlet Tirunesh Dibaba'nın kardeşi Genzebe Dibaba oldu. Gümüş madalya ise Faslı Meryem Alaoui Selsouli'nin oldu.

Emel Dereli, Gülle Atmada Finale Kalamadı

Kadınlar gülle atmada Türk atlet Emel Dereli, 17. olarak, elendi.

Ataköy Atletizm Salonu'ndaki organizasyonun ikinci gün sabah seansında yapılan, 18.60 metre ve üzeri derece elde eden veya en iyi 8 dereceyi yapan atletlerin finale kalacağı elemelerde Türkiye'yi 16 yaşındaki Emel Dereli temsil etti.

İlk hakkında 16.02'lik derece elde eden Emel, ikinci hakkında geçersiz bir atış yaparken, üçüncü hakkında ise 15.99'luk derece yaptı. Emel, 18 sporcunun katıldığı elemelerde 16.02'lik derecesiyle, üç hakkında da geçerli atış yapamayan Bulgar Radoslava Mavrodieva'nın önünde 17. olarak şampiyonaya veda etti.

Bu arada, Emel Dereli atış yaparken, salondaki Türk seyirciler milli atlete alkışlarla destek verdi. Emel, yarıştan sonra yaptığı açıklamada, kendisine destek veren seyircilere teşekkür etti.

Gülle atmada bir olimpiyat, üç kez de dünya şampiyonu olan Yeni Zelandalı Valerie Adams, 19.43'lük derecesiyle ilk sırada finale yükseldi.

Kadınlar gülle atmada final yarışmaları bu akşam saat 18.10'da başlayacak.

Bayrak Takımı Türkiye Rekoru Kırdı Ancak Elendi

4x400 metre bayrak yarışında Türkiye rekoru kıran Türk Milli Takımı, elendi.

Ataköy Atletizm Salonu'ndaki organizasyonun ikinci gün sabah seansında iki seride yapılan ve ilk iki sırayı alan ülkeler ile en iyi iki dereceyi elde eden ülkelerin finale yükseleceği yarışta, Türk Milli Takımı Ali Ekber Kayaş, Halit Kılıç, Mehmet Güzel ve Yavuz Can ile mücadele etti.

Birinci seride Türkiye ile birlikte İspanya, Botswana, ABD ve Venezüella takımları yer alırken, Bahamalar yarışmadı.

Milli Takım Ali Ekber Kayaş ile yarışa başlarken, daha sonra bayrağı sırasıyla Halit Kılıç, Mehmet Güzel ve Yavuz Can taşıdı. Salonda 4x400 bayrakta ilk kez yarışan Türk Milli Takımı, 3.11.28 ile Türkiye rekoru kırarak, serisinde 4. oldu. Seride ABD 3.07.47 ile birinci, 3.10.51 ile İspanya ikinci olarak direkt finale çıktı.

İkinci serinin sonunda genel sıralamada 10. olan Türkiye, elendi.

Halit Kılıç, yarıştan sonra yaptığı açıklamada, ellerinden geleni yaparak, Türkiye'yi en iyi şekilde temsil ettiklerini söyledi. Mehmet Güzel ise kendilerini destekleyen seyircilere teşekkür etti.

Erkekler 4x400 metre bayrakta final, yarın saat 17.40'da koşulacak.

Melis Mey Elendi!

14. Dünya Salon Atletizm Şampiyonası'nda kadınlar uzun atlamada Türkiye'yi temsil eden Güney Afrika kökenli milli atlet Karin Melis Mey, elendi.

Ataköy Atletizm Salonu'ndaki organizasyonun ikinci gün sabah seansında kadınlar uzun atlamada eleme müsabakaları yapıldı. 6.75 metreyi geçen ya da en iyi dereceyi yapan 8 atletin finale kalacağı eleme müsabakalarında Karin Melis Mey, geçersiz sayılan ilk atlayışının ardından ikinci atlayışında 6.62'lik derece elde etti. Mey'in üçüncü atlayışı da faul yaptığı gerekçesiyle sayılmadı.

Üçüncü hakkında 6.62 metre atlayan Belarus Nastassia Mironchyk Ivanova, Karin Melis Mey ile aynı dereceye sahip olmasına karşın, 3 hakkında 1 kez faul yaptığı için Mey'in üstünde 8. olarak finale kaldı. 9. sırada yarışı tamamlayan milli atlet elendi.

Kadınlar uzun atlama elemelerinde en iyi dereceyi ABD'li atlet Janay Deloach 6.90'lık derecesiyle elde etti.

Atlayışları sırasında milli atlete seyirciler alkışlarıyla destek verdi. Karin Melis Mey, geçersiz sayılan üçüncü atlayışının sonunda seyircileri selamladı. Mey, müsabakanın ardından yaptığı açıklamada, ''Maalesef bir şanssızlık yaşadım. Tüm Türkiye'den özür diliyorum. Olimpiyatlarda başarılı olacağıma söz veriyorum'' şeklinde konuştu.

Kadınlar uzun atlamada final yarışı yarın saat 14.05'te yapılacak.

Yayın Tarihi : 10.03.2012 21:45:21
Sponsorlarımız
Bağlı Olduğumuz Kuruluşlar


Türkiyedeki en popüler spor dallarından biri olan atletizmde 2023 itibariyle yaklaşık 7 bin 400 kulüp, 341 bin lisanslı sporcu bulunmaktadır. TAF takviminde dokuz ayrı lig yarışması ve onlarca yurt dışı teması olmak üzere her yıl 200 den fazla faaliyet gerçekleştirilmektedir.



Arşiv




Bağlantılar
Tüm yayın hakları Türkiye Atletizm Federasyonu'na aittir.