Haber


Atatürk Koşusunu Erkeklerde Tekgöz, Bayanlarda Özata Kazandı


Atatürk Koşusunu Erkeklerde Tekgöz, Bayanlarda Özata Kazandı

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Ankara’ya gelişi nedeniyle düzenlenen 77. Büyük Atatürk Koşusu’nu, Kadınlar kategorisinde 33.53’lük derecesiyle Türkan Özata, Erkekler kategorisinde ise 30.09’luk derecesiyle Ali Haydar Tekgöz kazandı.

Ulu Önder Atatürk’ün Ankara’ya ilk giriş yeri olan Dikmen Keklikpınarı mevkiinden saat 14.00’de Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Yusuf Tekin, Ankara Valisi Alâaddin Yüksel, yarış başlangıcında yerlerini alırken, Bakan Yardımcısı Yusuf Tekin start tabancasını patlattı.  Yarışa başlayan atletler, Dikmen, Cevizlidere, Türkocağı, Akdeniz ile Gençlik Caddeleri ve Tandoğan Meydanı güzergâhından geçerek, TCDD Genel Müdürlüğü Ankara Garı önünde mücadeleyi tamamladı.

77. Büyük Atatürk Koşusu’nda, Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Mehmet Terzi, Yönetim Kurulu üyeleri Aycan Kurtcan, Kazım Yalçınoğlu, Selim Terzi, Genel Sekreter Nihat Doker ve Selahattin Yıldız yarış yerinde hazır bulunurlarken,

 

Ankara Valisi Alâaddin Yüksel, Selahattin Yıldız’ la sohbet ederek Gaziosmanpaşa’ da futbol oynadığı günleri hatırladığını söyledi.

Bayanlarda Türkan Özata 33.53'lük derecesi parkuru birinci olarak tamamladı. Süheyla Adıyaman 35.45'lik derecesiyle 2.nci, Şeyma Karagöz Yıldız da 36.04'lük derecesiyle 3. ncü sırada yer aldı.

Erkeklerde Ali Haydar Tekgöz, 30.09'luk derecesiyle 1.nci olurken, Erdinç Ekin 30.27 ile 2.nci, Muzaffer Bayram ise 30.31'lik derecesiyle 3. cü lüğü elde etti.

10 bin 800 metrelik koşuya, 55 kadın, 386 erkek atlet katıldı.

Kadınlarda takım halinde Beşiktaş Jimnastik Kulübü 9 puanla birinci, mersin Meski Spor Kulübü 14 puanla ikinci, Aydın Didim Belediye Spor Kulübü 30 puanla üçüncülüğü elde ederken,

Erkeklerde Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü 27 Puanla birinci olurken, Ankara Karagücü Spor Kulübü 36 Puanla ikinci olurken, üçüncülüğü Batman Petrol Spor Kulübü 42 puanla elde etti.

Ödül töreninde Başkan Vekili Ergüder Uzun, Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Durucasu ve Eski şampiyonlardan Ömer Lütfü Tezel ve Muharrem Dalkılıç da hazır bulundular.

Yarışmalarda en yaşlı atlet unvanı ile katılan 85 yaşında Erdoğan Dulda’ ya Bakan Yardımcısı Yusuf Tekin tarafından kupa takdim edildi.

Atatürk Koşusuna 59 kez katılma başarısı gösteren Altan Türkeri' ye kupasını Ankara Valisi Alaattin Yüksel tarafından takdim edildi.

Özel Sporcu statüsünde Emrah Öztürk’ e kupa verildi.

Arena' da ödül töreni öncesinde Ankara Kulübü Derneği üyesi seymenler folklor gösterisi yaptı.

Yarışma Sonuçları

Genel Sıralama İçin Tıklayınız…

Ferdi Sıralama İçin Tıklayınız…

Bayanlar Takım Sıralaması İçin Tıklayınız…

Erkekler Takım Sıralaması İçin Tıklayınız…

 

[gallery link="file"]

Yayın Tarihi : 27.12.2012 13:48:11
Sponsorlarımız
Bağlı Olduğumuz Kuruluşlar


Türkiyedeki en popüler spor dallarından biri olan atletizmde 2023 itibariyle yaklaşık 7 bin 400 kulüp, 341 bin lisanslı sporcu bulunmaktadır. TAF takviminde dokuz ayrı lig yarışması ve onlarca yurt dışı teması olmak üzere her yıl 200 den fazla faaliyet gerçekleştirilmektedir.



Arşiv




Bağlantılar
Tüm yayın hakları Türkiye Atletizm Federasyonu'na aittir.