Haber


Atatürk'ü Anma Koşusu'na yoğun ilgi vardı


Atatürk'ü Anma Koşusu'na yoğun ilgi vardı

Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün anısına her yıl ilkokul – ortaokul ve lise öğrencileri arasında geleneksel olarak yapılan ATATÜRK’ü Anma Koşusu Türkiye Atletizm Federasyonu ile Ankara Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün organizesinde 44 il’den sporcuların katılımıyla okullar arasında 10 Kasım 2023 tarihinde Ankara’da Doğa Yaşam ve Atatürk Çocukları 1. Etap Parkında düzenlendi.

Koşuya küçük kızlar ve erkekler kategorisinde 2012-2013 doğumlular, yıldız kızlar ve erkekler kategorisinde 2010-2011 doğumular, lise ve dengi okullar kızlar ve erkekler kategosinde 2006, 2007, 2008, 2009 doğumlu öğrenciler toplamda 406 kız, 398 erkek öğrenci mücadele etti.

saygı duruşu ve devamındaki İstiklal Marşı'nın ardından bir konuşma yapan Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar,  gelenekselleşen bu koşuyu Gazi Mustafa Kemal Atatürk anısına yıllardan beri yaptıklarını hatırlattı. Başkan Çintimar, "Atatürk'ü bir kez daha minnetle andığımız bu yılki koşumuza rekor sayıda katılım olması, çocuklarımızın bu yarışa ne kadar değer verdiğini göstermektedir" diye konuştu. Küçükler, yıldızlar ve liseli gençler kategorilerinde yapılan yarışmaların sonunda dereceye girenlere ödüllerini TAF Başkanı Çintimar takdim etti.

Yarışmalar sonucunda ; Küçük kızlarda İstanbul Bölgesinden SÜMEYRA BUSE ALBAY birinci, Ankara bölgesinden GÜLCE İLGİN ikinci, Myş bölgesinden MELİSA BİNGÖL üçüncü bitirdiler. Küçük erkeklerde: Elazığ bölgesinden MUSTAFA TUNAHAN ÖZDOĞAN birinci, Balıkesir bölgesinden MUHAMMED ALİ KAYA  ikinci, Tokat bölgesinden HÜSEYİN BÜNYAMİN EV üçüncü oldular.

Yıldız Kızlarda; Erzican bölgesinden ASMİN AKBAŞ birinci, Erzurum bölgesinden SEMANUR YAZĞAN ikinci, Bingöl bölgesinden HELİN ÇATKIN üçüncü,

Yıldız erkeklerde; Ağrı bölgesinden MUHAMMED ALİ ÇİÇEKSÖĞÜT birinci, Gaziantep bölgesinden SALİH ÖZDEMİR ikinci, Kayseri bölgesinden İBRAHİM İPÇİN  üçüncü geldiler.

Genç Bayanlarda; Kayseri bölgesinden DÖNDÜ KÜBRA BOYRAZ  birinci, Eskişehir bölgesinden ZEYNEP ÖZKARA ikinci, İsparta bölgesinden BELİNAY AKBAŞ  üçüncü,

Genç erkeklerde; Kayseri bölgesinden KIYASETTİN KARA  birinci, Bitlis bölgesinden AZAT ÖZKAN ikinci, Gümüşhane bölgesinden OĞUZHAN OZAN üçüncü olarak yarışı bitirdiler.

Ayrıca günün anısına Engelli sporcularda yarışmaya renk kattılar.

sonuçlar

Küçük kızlar

Küçük erkekler

Yıldız kızlar

Yıldız erkekler

Genç kızlar

Genç erkekler

 

FOTO GALERİ

Yayın Tarihi : 10.11.2023 14:18:00
Sponsorlarımız
Bağlı Olduğumuz Kuruluşlar


Türkiyedeki en popüler spor dallarından biri olan atletizmde 2023 itibariyle yaklaşık 7 bin 400 kulüp, 341 bin lisanslı sporcu bulunmaktadır. TAF takviminde dokuz ayrı lig yarışması ve onlarca yurt dışı teması olmak üzere her yıl 200 den fazla faaliyet gerçekleştirilmektedir.



Arşiv




Bağlantılar
Tüm yayın hakları Türkiye Atletizm Federasyonu'na aittir.