Haber


Atlamalar Kampı'nda Performans Testleri Yapıldı


Atlamalar Kampı'nda Performans Testleri Yapıldı

İstanbul'da devam eden Atlamalar Olimpik Kadro ve Milli Takım Hazırlık Kampı'nda sporcularımıza 18-19 Aralık tarihleri Arasında performans testleri yapıldı.

Geçtiğimiz sezon bazı yarışmalarda atlama branşlarında biomekanik analizler yapılmış ve bunların raporları da web sayfamızda yayınlanmıştı. Bu kampta da performans testlerinin yanı sıra sporcularımızın teknik antrenmanlarında biomekanik analizlerin yapılabilmesi için gerekli veriler toplandı.

Olimpik kadro sporcularımıza Ekim ayında Zagrep Kinesyoloji Fakültesi'nde bir dizi performans testi ve biomekanik analiz yapılmıştı. En son yapılan ölçümlerde de hem olimpik kadro sporcularımızın mevcut durumları sezon başlangıç durumları ile karşılaştırılacak, olimpik kadro dışındaki sporcularımızın mevcut durumları bu testle görülüp devam eden testlerle de takip edilecek.kampta bulunan Rus sporcu Alsu Murtazina ve antrenör Denis Kapustin de testlerimize katıldı.

Biomekanik Analiz ekibine, sırıkla atlama eski sporcusu Sakarya BESYO Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Murat Çilli başkanlık yapıyor. Performans Ölçme ve Değerlendirme alanında ise Kırıkkale Üniversitesi BESYO Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Gökhan Deliceoğlu ekibimize destek veriyor. Sonuçlar kamp sonuna kadar sporcu ve antrenörlerimizle paylaşılacak.

" BİLİMSEL ÇALIŞMALARIMIZ BİZİ DAHA YÜKSEĞE TAŞIYACAKTIR "

Federasyon Başkanımız Sayın Fatih Çintimar ve Başkan Vekilimiz Sayın Yasin Taş uygulamalar esnasında sporcularımızın yanındaydı. Çintimar performans testleri ile ilgili açıklamasında " Bilimsel hazırlıkların bizleri başarıya götüreceğine inanıyorum. Milli takım sporcularımızın ileriye dönük başarılarının sırrı yarışma ve antrenmanlarındaki yapılan bilimsel çalışmaları bizi daha yükseğe taşıyacaktır.Olimpik hazırlık periyodunda atlamalarda  Zagrep'ten Başlayan bilimsel takip programımız, sprinterlerin Hollanda Olimpik Hazırlık Merkezi ve Mesafecelerin Zagrep Kinesyoloji Fakültesi'ne götürülmesi ile devam etti. Şu an ise elimizdeki imkanları artırarak burada yapıyoruz. Amacımız antrenörlerimizin antrenman plan ve programlarını hazırlarken objektif değerlerle onlara rehberlik etmek, destek olmak. Bilimsel ve sistemli çalışmamızın ürünlerini alacağımıza gönülden inanıyorum" dedi. Federasyon Başkanımız ve başkan vekilimiz akşam da kamp yapılan otelde Milli takım sporcuları ve antrenörlerimizin yanı sıra kampta bulunan Rus sporcu Alsu Murtazina ve antrenör Denis Kapustin ile aradaydı. Rus Antrenör Deniz Federasyon başkanımıza başarılarının devamı dileyerek teşekkür plaketini taktim etti. Federasyonumuzun çalışmaları ile ilgili bilgiler verdikten sonra antrenör ve sporcularımıza hazırlıkları hakkında sohbet etti.

[gallery link="file" ids="13302,13303,13304,13305,13306,13307,13308,13309,13310,13311,13312,13313,13314,13315,13316,13317,13318,13319,13320,13321"]

Yayın Tarihi : 20.12.2014 12:23:54
Sponsorlarımız
Bağlı Olduğumuz Kuruluşlar


Türkiyedeki en popüler spor dallarından biri olan atletizmde 2023 itibariyle yaklaşık 7 bin 400 kulüp, 341 bin lisanslı sporcu bulunmaktadır. TAF takviminde dokuz ayrı lig yarışması ve onlarca yurt dışı teması olmak üzere her yıl 200 den fazla faaliyet gerçekleştirilmektedir.



Arşiv




Bağlantılar
Tüm yayın hakları Türkiye Atletizm Federasyonu'na aittir.