Haber


Atletizmde 2020 Yolunda Turkcell’le Yeni Yıldızlar Keşfedilecek


Atletizmde 2020 Yolunda Turkcell’le Yeni Yıldızlar Keşfedilecek

Türkiye Atletizm Federasyonu Milli Takım Antrenörleri, Turkcell’in desteğiyle 26 Ocak-08 Şubat 2014 tarihleri arasında İzmir’de düzenlenecek olan “Sporcu Seçmeleri ve Hazırlık Kampı” ile birlikte Olimpiyatlarda mücadele edebilecek sporcuların keşfine başlıyor.

İzmir’de gerçekleştirilecek hazırlık kampına, 20 antrenör ile birlikte Türkiye’nin 26 ilinden 100 sporcu davet edildi.

Fas’tan gelen İkram Zouglali’nin de aralarında bulunduğu Milli Takım antrenörleri, 14 gün sürecek olan Sporcu Seçmeleri ve Hazırlık Kampı ile birlikte Türkiye’yi Olimpiyatlarda başarıyla temsil edebilecek sporcuların belirleneceği kampların birincisini başlatmış olacaklar.

Fas’ın antrenman sistemleri ile ilgili bir sunum hazırladıklarını ve bu sunumu İzmir’e davet  ettikleri sporculara aktaracaklarını dile getiren İkram Zouglali, “1997-1998-1999 ve 2000 doğumlu sporcularımıza Eğitim Kurulunca bilimsel testler uygulanacak ve bu testler ile sporcuların kapasiteleri ölçülecek. Öte yandan onlara boy-kilo ölçümü yapıp, dayanıklılık testi uygulayacağımız antrenmanlar yaptıracağız. Ayrıca 20m ve 50m yarışları düzenleyip sporcuların çıkış kuvvetlerini gözlemleyeceğiz. Biz bu testleri uygularken davet ettiğimiz antrenörlerimiz de çalışmalarımızı izleyip bize sorular sorabilecekler. Bu kamptan en iyi şekilde verim almak istiyoruz. Uluslararası arenada Türkiye’nin adından sıkça söz ettirmek için gece gündüz çalışacağız.” açıklamalarında bulundu.

BAŞKAN ÇİNTİMAR: “BU ÜLKENİN YETENEKLERİ İÇİN BÜTÜN İMKANLARIMIZI SEFERBER EDECEĞİZ”

İzmir’de Turkcell’in katkılarıyla düzenlenecek kampta yer alacak sporcular ve antrenörler için hiçbir fedakarlıktan kaçınmadıklarını ifade eden Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, Milli takım antrenörlerinin Türk atletizmine büyük yarar sağlayacağını belirterek, “Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Spor Genel Müdürlüğü’nün bize verdiği destekten güç alarak sporcularımıza İzmir’de bir kamp açıyoruz. Yetenekli sporcularımızı Milli takım antrenörlerimize teslim ettik. Davet ettiğimiz antrenörlerimizin de yakından takip edebilecekleri 14 günlük kamp sonunda Olimpiyatlarda ülkemizi gururlandıracak ve madalya getirebilecek sporcuları belirleyeceğiz. Kampa katılan ve kendilerine uygulanan bilimsel testler sonucunda yetenekleri üst seviyede olduğu belirlenen çocuklarımıza zaman içerisinde yeniler eklenecek ve elemeler sonucunda en iyileri ile yola devam edeceğiz. Bu ülkenin yetenekleri için elimizdeki bütün imkanları seferber etmeye hazırız.” diye konuştu.  

Sporcu Seçmeleri ve Hazırlık Kampı'na davet edilen;

Sporcu listesini görmek için tıklayınız Antrenör listesini görmek için tıklayınız

Yayın Tarihi : 24.01.2014 10:29:45
Sponsorlarımız
Bağlı Olduğumuz Kuruluşlar


Türkiyedeki en popüler spor dallarından biri olan atletizmde 2023 itibariyle yaklaşık 7 bin 400 kulüp, 341 bin lisanslı sporcu bulunmaktadır. TAF takviminde dokuz ayrı lig yarışması ve onlarca yurt dışı teması olmak üzere her yıl 200 den fazla faaliyet gerçekleştirilmektedir.



Arşiv




Bağlantılar
Tüm yayın hakları Türkiye Atletizm Federasyonu'na aittir.