Haber


Atletizm’ den Büyük Proje


Atletizm’ den Büyük Proje

Atletizm Federasyonu Uluslararası Yüksek Performans Merkezini İzmir’de bulunan Sporcu Sağlık Merkezinin yerinde açmak için yetkililerle görüşmek üzere, Spor Kuruluşları Dairesi Başkanı Ömer Kalkan, Atletizm Federasyonu Başkanı Mehmet Terzi, Yönetim Kurulu Üyesi Aycan Kurtcan ve Genel Sekreter Nihat Doker, Teknik Kurul Başkanı Muharrem Or ile birlikte İzmir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Metin Kaplan’ı ziyaret etti. Ziyarete İzmir’den Prof. Dr Oğuz Karamızrak ve Öğretim Görevlisi Ercan Haslofça’ da katıldı.

Ziyarette Atletizm Federasyonu Başkanı Mehmet Terzi,  Atletizm Federasyonu olarak Atatürk Stadı içinde bulunan Sporcu Sağlık Merkezini Uluslararası Performans Merkezi yapmayı planladıklarını, Dünya’ da elit düzeyde sporcuların gittikleri performans  merkezleri olduğunu Türkiye’de bunun olmasını istediklerini ve buna en uygun yerinde İzmir olduğunu söyledi. Proje gerçekleştiği takdirde performans merkezinde bütün spor dallarının sporcularının sağlık değerlendirmelerinin ve performans ölçümlerinin yapılabileceğini Ege Üniversitesi Beden Eğitimi Yüksek Okulu Öğretim görevlileri ile birlikte çalışacaklarını, Üniversitenin tesis imkânlarından da yararlanmayı düşündüklerini söyledi.

İzmir’ in spor altyapısının çok iyi olması, ulaşım imkânları ve iklimi İzmir’i tercih etmelerinde önemli nedenlerinden olduğunu belirterek bu merkezi oluşturulduğunda Dünya’nın en iyi sporcuları da İzmir’e gelecek, kamp yapacaklar. Burada spor yapan genç atletlerimize de çok önemli artışlar olacak ve sporcularımıza örnek olacaklar dedi.

İl Müdürü Metin Kaplan “ Başkanlara ziyaretleri için teşekkür ederken çok güzel bir proje, yapılacak olan Performans Merkezinde, ilimiz deki üniversitelerin de desteği ile 2016 ve 2020 Olimpiyatlarına sporcularımızı en iyi şekilde hazırlayacağımıza inanıyorum. Bu merkez aynı zamanda ilimiz sporcuları dünyanın en ünlü atletleri ile birlikte çalışacak ve Olimpiyat ve Dünya şampiyonalarına da birlikte hazırlanacaklar” dedi.

Ziyaret sonrası, Sporcu Sağlık Merkezinde, kamp eğitim merkezinde ve Atletizm sahası ile Soner Çoşan Atletizm Salonunda incelemelerde bulunuldu. Tüm tesislerin fotoğrafları çekildi. Daha sonra ise yapılması düşünülen bu proje ile ilgili bilgi vermek ve olurunu almak üzere İzmir Valisi Sayın Cahit KIRAÇ ziyaret edildi. Sayın Vali Cahit Kıraç Projeyi dinledikten sonra, projeyi hayata geçirmek üzere kendi üzerlerine düşen görevi yapmak üzere hazır olduklarını, İzmir’in düşünülmesinden duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Valilik sonrası Ege Üniversitesine geçen heyet Prof. Dr. Muzaffer Çolakoğlu ve Ercan Haslofça ile birlikte Üniversitenin Spor Tesislerini ve Sporcu Kondisyon merkezini gezerek öğrencilere verilen dersler ve uygulamalar hakkında bilgi aldılar. Projenin hayata geçirilmesi halinde Atletizm Federasyonu, Ege Üniversitesi ve Spor Hizmetleri İl Müdürlüğü ortaklaşa tüm sporculara hizmet etmek üzere anlaştılar. Detaylar daha sonra belirlenecek.

Atletizm Federasyonu tarafından hazırlanacak projenin dosyası Spor Genel Müdürlüğüne sunulacak Bakanlık Makamının uygun görüşü ile işe başlanacak.

 

Yayın Tarihi : 22.11.2012 07:14:01
Sponsorlarımız
Bağlı Olduğumuz Kuruluşlar


Türkiyedeki en popüler spor dallarından biri olan atletizmde 2023 itibariyle yaklaşık 7 bin 400 kulüp, 341 bin lisanslı sporcu bulunmaktadır. TAF takviminde dokuz ayrı lig yarışması ve onlarca yurt dışı teması olmak üzere her yıl 200 den fazla faaliyet gerçekleştirilmektedir.



Arşiv




Bağlantılar
Tüm yayın hakları Türkiye Atletizm Federasyonu'na aittir.