Haber


Atletizm Müzesi Kuruluyor


Atletizm Müzesi Kuruluyor

Müze

Temelleri 1870 yılında atılan Türk atletizm tarihini belgelemek ve ölümsüzleştirmek adına “Atletizm Müzesi” kurulması için çalışmalara başlandı.

Eski bir atlet ve jimnastikçi olan Beden Eğitimi Öğretmeni Monsieur Curel’in 1870 yılında Kâğıthane’de koşu, atma ve atlama dallarından oluşan ‘İdman Bayramı’nı başlatması ile temelleri atılan Türk atletizm tarihi ölümsüzleşiyor.

Atletizm Müzesi, 2012 yılında Dünya Salon Atletizm Şampiyonası için İstanbul Ataköy’de inşa edilen, aynı yıl içerisinde Londra’da düzenlenen Olimpiyat Oyunlarında 1500 metrede altın madalya kazanan Aslı Çakır Alptekin’in adının verildiği salonda kurulacak.

Müzede; uluslararası arenada ülkemizi başarıyla temsil eden atletlere ait madalya, kupa, forma, ayakkabı, eşofman, fotoğraf, belge ve Türk atletizm tarihini yansıtacak önemli eserler sergilenecek. Önemli atletlerin isimleri yaşatılarak, tarihin gelecek nesillere aktarılması planlanıyor.

ss

Son yıllarda elde edilen başarılar ile Türk atletizminin artık kendi kıtasının liderleri arasında, dünyada da hatırı sayılı bir yerde olduğunu belirten Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Mehmet Terzi, müzenin, bu yıl içerisindeki önemli çalışmalarından biri olduğunu söyledi. Terzi, “Müzenin kurulması ile birlikte Türk atletizmini genç nesillere ve gelecek kuşaklara daha kolay anlatacağız. Bu sayede atletizme olan ilgiyi artırabileceğiz” dedi.

Yayın Tarihi : 7.02.2013 06:01:37
Sponsorlarımız
Bağlı Olduğumuz Kuruluşlar


Türkiyedeki en popüler spor dallarından biri olan atletizmde 2023 itibariyle yaklaşık 7 bin 400 kulüp, 341 bin lisanslı sporcu bulunmaktadır. TAF takviminde dokuz ayrı lig yarışması ve onlarca yurt dışı teması olmak üzere her yıl 200 den fazla faaliyet gerçekleştirilmektedir.



Arşiv




Bağlantılar
Tüm yayın hakları Türkiye Atletizm Federasyonu'na aittir.