Haber


Atletizmde “Yılın Kadın Lideri” Aycan Kurtcan


Atletizmde “Yılın Kadın Lideri” Aycan Kurtcan

aycannnn

Türkiye Atletizm Federasyonu, bu yılki “Avrupa Atletizminde Kadın Liderler” ödülüne, ülkemizden Yönetim Kurulu Üyemiz Aycan Kurtcan’ı layık gördü.

Avrupa Atletizm Birliği (EA) tarafından iki yılda bir her ülkede verilmesi öngörülen “Kadın Lider” ödülü, atletizmin gelişmesinde önemli rol oynayan ve çeşitli alanlarda liderlik eden kadınların onurlandırılması amacını taşıyor.

Her ülkenin kendi atletizm federasyonu tarafından belirlenen adaylar arasından seçim yapan Avrupa Atletizm Birliği, kriterlerine uygun gördüğü kişiyi Avrupa’da “Yılın Kadın Lideri” olarak belirliyor.

Dört sene önce verilmeye başlanan ödüle Türkiye’den ilk olarak 2009 yılında, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Genel Sekreteri ve eski milli atlet Neşe Gündoğan uygun görüldü. 2011 yılında ise bu ödül, Naili Moran Atletizm Eğitimi Vakfı Başkanı Tülya Moran’a verildi.

EA tarafından belirlenecek “Avrupa Atletizminde Kadın Liderler” ödülünün genel kazananı, 12 Ekim 2013 tarihinde Estonya’nın başkenti Tallin’de yapılacak olan Avrupa Atletizm Ödülleri Gecesi’nde EA Başkanı Hansjörg Wirz tarafından ödüllendirilecek. 

2013 yılında ülkemizde bu ödülü alan İzmir Masterlar Atletizm Kulübü Derneği Başkanı ve eski milli atletimiz Aycan Kurtcan, uluslararası master yarışmalarında ülkemizi başarıyla temsil ediyor. Bu ödüle kendisini layık gördüğü için Türkiye Atletizm Federasyonu’na teşekkür eden Aycan Kurtcan, onur duyduğunu belirterek Türk Atletizmine hizmete devam edeceğini söyledi. 

Yayın Tarihi : 23.08.2013 11:39:52
Sponsorlarımız
Bağlı Olduğumuz Kuruluşlar


Türkiyedeki en popüler spor dallarından biri olan atletizmde 2023 itibariyle yaklaşık 7 bin 400 kulüp, 341 bin lisanslı sporcu bulunmaktadır. TAF takviminde dokuz ayrı lig yarışması ve onlarca yurt dışı teması olmak üzere her yıl 200 den fazla faaliyet gerçekleştirilmektedir.



Arşiv




Bağlantılar
Tüm yayın hakları Türkiye Atletizm Federasyonu'na aittir.