Haber


ATLETİZMİ GELİŞTİRME PROJESİ YARIŞMA STATÜSÜ


ATLETİZMİ GELİŞTİRME PROJESİ YARIŞMA STATÜSÜ

ATLETİZM GELİŞTİRME PROJESİ

YARIŞMALAR STATÜSÜ

 

 

 

GRUPLARIN 1.KADEMESİ

GRUPLARIN 2.KADEMESİ

FİNAL   

TARİH

16 MART 2011

26 MART 2011

20 NİSAN 2011/Ankara

 

GENEL KONULAR : 

1-      Atletizm Geliştirme Projesi kros yarışmaları TAF Yarışma Talimatı, IAAF yarışma kurallarına ve bu statüdeki kurallara bağlı olarak düzenlenecektir.

 

2-      Proje kapsamında yer alan sporcular;

·         İllerde yapılacak olan il takım belirleme yarışmalarına katılacak sporcularda lisans zorunluluğu aranmayacak. Proje amacına yönelik olarak daha önce lisansı olmayan sporculara da yarışma olanağı sağlanarak, il takımlarına giren sporcuların lisansının çıkarılması sağlanacaktır. Sporcular yarışmalara sağlık raporu, nüfus cüzdanı ve ya okul lisansı ile katılabilirler.

·         Grupların 1. ve 2. kademe ve 09 Nisan’ da yapılacak olan Final yarışmalarına 2011 yılı (kulüp ve ya ferdi) vizeli sporcu lisansı ve resimli nüfus cüzdanı ibraz etmek kaydıyla katılabileceklerdir. Bu belgeleri eksik olan ve resimsiz nüfus cüzdanı olan sporcular yarışmalara alınmayacaktır. Okul lisansı ile gurup ve final yarışmalarına sporcu alınmayacaktır.

 

3-      Kulübünün (kulüp lisansının) bulunduğu il ve ikamet ettiği ili farklı olan sporcular ikametlerinin bulunduğu il adına yarışacaklardır.

 

4-      Her yaş kategorisinde il takımları 4’er sporcu ile temsil edilecektir.

 

5-      İl seçme yarışmalarından sonra İl’ler her yaş kategorisi için; 6 kişilik il takım listesini (EK-1) en geç 10 Mart 2010 tarihine kadar (taf-teknikkurul@hotmail.com) ve (atletizmtur@yahoo.com.tr) adreslerine bildireceklerdir. Bu listelerde her yaş kategorisi için en fazla 6 sporcunun ismi bulunacak ve belirlenen 6 sporcudan 4’ü yarışmalara katılabilecektir.

 

6-      İl’ler projenin devam eden yarışmalarında (gruplar 1. ve 2. Kademe ile final yarışmalarına) Atletizm Federasyonu’na bildirdikleri 6 sporcunun dışında sporcu yarıştıramayacaklar. İl takım listelerinde ismi bulunmayan sporcu yarıştıran takımın tespit edilmesi halinde takım diskalifiye edilecektir.

Atletizm Federasyonu Atletizm Yarışma Talimatının 7. maddesinde yer alan  16 yaş altı kategorisinde ve proje yarışmaları kapsamında yapılacak  yarışmalarda, fiziksel görüntüsü yaş grubuna uygun olmayan sporculardan, Üniversite veya Devlet Hastanesinden alınacak olan fotoğraflı ve Başhekim onaylı ana yaşını belirten  kemik testi raporunun tespit komisyonuna sunulması istenecektir. Hastane doğum raporunu belgelendirenlerden kemik testi raporu istenmeyecektir. Yaşının kategorisine uygun olduğunu belgelendiremeyen sporcular, federasyonca oluşturulacak tespit komisyonu ( Doktor, Teknik Sorumlu, Müsabaka Direktörü) tarafından uygun görülen herhangi bir üst yaş grubunda yarıştırılırlar. ” hükmü uygulanacaktır.  (İSTENEN BELGELER YENİ TARİHLİ -SON ÜÇ AY İÇİNDE ALINMIŞ- OLMALIDIR.)

İl takımları oluşturulurken bu hükmün dikkate alınması, il takımlarının idareci ve antrenörlerinin zor durumda kalmaması açısından önem taşımaktadır.

 

7-      Grup yarışmalarına getirilen sporcuların içinde (6) maddede belirtilen hususlara uyan sporcu olması durumunda sporcular yarışmaya alınmayacaktır. Grupların 1. kademe yarışmaları sırasında komisyon tarafından durumu (6) maddede belirtilen hususlara uyan sporcular 2. kademe yarışmalarına istenen belgeleri getirmedikleri takdirde yarışmaya alınmayacak ve 1. kademede takımlarına kazandırdıkları puanlar silinecektir.  

TEKNİK KONULAR:

1.      Yaş Kategori ve Yarışma Mesafeleri:

 

KATEGORİ

DOĞUM TARİHİ

TAKIM  PUANLAMASI

MESAFELER

BAYANLAR

1999 – 2000 DOĞUMLULAR

3+1

1500m

ERKEKLER

1999 – 2000 DOĞUMLULAR

3+1

1500m

BAYANLAR

1997 – 1998 DOĞUMLULAR

3+1

2000m

ERKEKLER

1997 – 1998 DOĞUMLULAR

3+1

2000m

 

2-      Yarışmalara milli olmuş (okul yarışmaları hariç) sporcular alınmayacaktır. Milli olmuş sporcuların yarışmalara katılması durumunda, sporcu ve il takımı diskalifiye edilecektir.

 

3-      Kızlarda ve erkeklerde her kategoride takımlar 4’er sporcudan oluşacak, ilk 3 sporcunun aldığı puanlara göre takım puanı hesaplanacaktır.(Takımlar puanlamaya dahil olan sporcu sayısı (3sporcu) ile yarışmaya katılabilir.) Eşitlik halinde 3. sporcusu önde gelen takım galip sayılacaktır.

 

4-      Takım puanları ferdi sporcular sıralamadan çıkartılmadan yapılacak ve takımlar en az puan alan takımdan en yüksek puan alan takım sıralamasına göre yapılacaktır.

 

5-      Yarışma mümkün olduğunca toprak veya çim zeminli parkurda düzenlenecektir.

 

6-      Yarışmalar önce köy, belde ve ilçelerde düzenlenecektir. İlçe merkezlerinde köy ve belde sporcularının katılacağı ilçe seçmelerinin yapılması mutlaka sağlanmalıdır.

 

7-      İller il merkezlerinde 01–28 Şubat – 06 Mart 2011 tarihleri arasında yapacakları yarışmalarda il takımlarını belirleyeceklerdir. Belirlenen il takımlarının en geç 10 Mart 2011 tarihine kadar Atletizm Federasyonuna (genel konular 5. Maddede yer alan adreslere mail ile) yollanması gerekmektedir.

 

8-      İl seçmelerine Çocuk Esirgeme Kurumlarındaki çocuklarda yukarıda belirtilen yaş gruplarında il birinciliği yarışmalarına katılabilmesi için gerekli organizasyon Gençlik ve Spor İl Müdürlüklerince yapılacaktır.

 

9-      Pilot İller Grup Yarışmalarında, iki kademe sonunda toplam puanda ilk 2’ye giren takımlar ve takımları ilk 2’ye giremeyip ferdi olarak Pilot İller Grup Yarışmalarının her iki kademesinde de ilk 6’ya giren sporcular Türkiye Birinciliğine katılacaklardır. Pilot İller Grup Yarışmalarının iki kademesinden birine katılmayan veya kademenin birinde ilk altıya giremeyen ferdi sporcu final yarışmasına katılamaz.

 

10-  İllerde, gruplarda ve Ankara’da yapılacak olan tüm yarışmaların teknik toplantıları yarışmalardan bir gün önce yarışmanın organize edileceği Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün belirleyeceği toplantı salonunda saat 17:00’de yapılacaktır. Teknik toplantıda mazeret bildirmeden katılmayan veya mazeretini tertip komitesine telefonla, faks ve mail yolu ile zamanında bildirmeyen takımlar yarışmalara alınmayacaktır.

 

11-  Pilot İller Grup Yarışmalarında her yaş grubunda ilk üç dereceye giren bayan-erkek sporcuya madalyaları ve ilk üç dereceye giren takımlara kupaları yarışmaları organize den Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bütçe imkânları dâhilinde verilecektir.

 

12-  Yarışmalara katılan İl’lerin sporcuları tek tip forma ile yarışmaya katılacaklardır.

 

13-  Türkiye Birinciliği sonunda üstün başarı gösteren sporcular Atletizm Federasyonu Başkanlığı ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünce takibe alınarak Türk Milli Takımına alt yapı oluşturacaktır.

 

14-   Finalde Her kategoride ferdi olarak ilk 5’e giren, toplamda 20 bayan ve erkek sporcu, Atletizm federasyonu tarafından takibe alınacaktır.

 

15-  Yarışmalarda kullanılacak göğüs numaralarını, İl takımları kendileri getirecek, göğüs numaraları okullarda uygulanan il plakası şeklinde olacaktır. Örneğin;  Sivas takımı için 580-581-582-583 ferdiler için; 58F1, iki ferdi var ise; 58F2 gibi hazırlanacak, bayanlarda kırmızı, erkeklerde siyah renk kullanılacaktır.

 

16-  Gençlik ve Spor İl Müdürlükleri onaylı il seçme sonuçları ve her kategori için 6 sporcudan oluşan takım listelerini en geç 10 Mart 2011 tarihine kadar Federasyon Başkanlığımızın e-mail (atletizmtur@yahoo.com.tr) adresine bildirilmesi ve postayla gönderilmesi gerekmektedir.

 

17- Pilot İl Grup yarışmaları 10 gurupta iki kademe olarak; birinci kademesi 16 Mart 2011 tarihinde, İkinci kademesi 26 Mart 2011 tarihinde aşağıda belirtilen illerde yapılacaktır.

 

GRUPLARIN YARIŞMA YERLERİ VE TARİHLERİ

 

GRUPLAR

1. KADEME

2. KADEME

16 MART 2011

26 MART 2011

1.GRUP

DENİZLİ

AYDIN

2.GRUP

ESKİŞEHİR

BİLECİK

3.GRUP

EDİRNE

KOCAELİ

4.GRUP

SAMSUN

SİNOP

5.GRUP

AKSARAY

KONYA

6.GRUP

ERZİNCAN

KAYSERİ

7.GRUP

BİNGÖL

MUŞ

8.GRUP

ARTVİN

TRABZON

9.GRUP

AĞRI

ARDAHAN

10.GRUP

MARDİN

GAZİANTEP

 

GRUP YARIŞMA MERKEZLERİNE GÖRE İLLERİN DAĞILIMI  

 

 

1. GRUP

2. GRUP

3. GRUP

4. GRUP

5.GURUP

1

DENİZLİ

ESKİŞEHİR

EDİRNE

SAMSUN

AKSARAY

2

AYDIN

BİLECİK

KOCAELİ

SİNOP

KONYA

3

AFYON

ÇANAKKALE

TEKİRDAĞ

 KARABÜK

NEVŞEHİR

4

ISPARTA

BURSA

KIRKLARELİ

ÇANKIRI

NİĞDE

5

İZMİR

KÜTAHYA

İSTANBUL

KASTAMONU

KARAMAN

6

MUĞLA

MANİSA

SAKARYA

BARTIN

MERSİN

7

ANTALYA

BALIKESİR

DÜZCE

ZONGULDAK

ADANA

8

BURDUR

UŞAK

BOLU

ANKARA

KIRŞEHİR

9

 

 

YALOVA

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

6.GURUP

7.GURUP

8.GURUP

9.GURUP

10.GURUP

1

ERZİCAN

BİNĞÖL

ARTVİN

AĞRI

MARDİN

2

KAYSERİ

MUŞ

TRABZON

ARDAHAN

GAZİANTEP

3

TOKAT

ELAZIĞ

RİZE

KARS

ŞANLIURFA

4

SİVAS

DİYARBAKIR

GİRESUN

IĞDIR

HATAY

5

YOZGAT

ADIYAMAN

GÜMÜŞHANE

VAN

KİLİS

6

ÇORUM

K. MARAŞ

ORDU

HAKKÂRİ

OSMANİYE

7

KIRIKKALE

TUNCELİ

BAYBURT

BİTLİS

BATMAN

8

AMASYA

MALATYA

ERZURUM

 

ŞIRNAK

 

 

 

 

 

SİİRT

 

GRUP SORUMLULARI-2011:

 

GRUPLAR

GRUP SORUMLULARI-2011

1.GRUP

AHMET MELEK

2.GRUP

MİTHAT ŞAHİN

3.GRUP

CENGİZ KAMACI

4.GRUP

SUAT ÇETİNKAYA

5.GRUP

RESUL KÖSTEKÇİ

6.GRUP

ŞENAL ÖZDEMİR

7.GRUP

ASLAN KOÇ

8.GRUP

ORHAN YÜZER

9.GRUP

ŞİRİN GÜNEN

10.GRUP

FAHRİ ÖZEN

 

 

 

 

 

18- Atletizm Geliştirme Projesi Kros yarışmalarının Türkiye Birinciliği 20 Nisan 2011 tarihinde Ankara’da yapılacak olup, yarışmanın teknik toplantısı 19 Nisan 2011 tarihinde Ankara Gençli,k ve spor İl Müdürlüğü tarafından belirlenecek toplantı salonunda yapılacaktır.

19- Ankara’da 20 Nisan 2011 tarihinde yapılacak olan AGP Final Yarışmalarında kategorilerinde ilk 3 dereceye giren takımlarının kupaları ile ilk 6’ya giren sporcuların madalyaları ve çeşitli ödüller Atletizm Federasyonu Başkanlığınca verilecektir.

 

MALİ KONULAR:

1-      İllerde ve ilçelerde yapılacak olan il takımı belirleme yarışmalarını Gençlik ve Spor İl Müdürlükleri kendi olanakları ile yapacaklardır.

2-      Gruplarda yapılacak yarışmalara iller kendi olanakları ile katılacaklardır.

3-      İl yarışmaları ve grup yarışmalarının yapılacağı illerin görevli personel ve hakem ücretlerini de yarışmaları organize eden Gençlik ve Spor İl Müdürlükleri kendi bütçe olanakları dahilinde karşılayacaklardır.

4-      Ankara’da yapılacak olan Türkiye Birinciliği (AGP Final) yarışmalarına katılan tüm il takımların ve grup yarışmalarında ilk 6 içinde yer aldıkları için davet edilen sporculara kanuni harcırahları Atletizm Federasyonu Başkanlığı tarafından verilecektir.

 

Türkiye Birinciliğine takım olarak;

1 takımla katılan ilin 4 sporcu, 1 idareci, 1 antrenörüne

2 takımla katılan ilin 8 sporcu, 1 idareci, 2 antrenörüne

3 takımla katılan ilin 12 sporcu, 1 idareci, 3 antrenörüne

4 takımla katılan ilin 16 sporcu, 1 idareci, 4 antrenörüne

kanuni harcırahları Atletizm Federasyonu Başkanlığı tarafından ödenecektir.

 

            Türkiye Birinciliğine ferdi olarak;

1-3 sporcusu dereceye giren ilin ; 1 antrenörüne

4-6 sporcusu dereceye giren ilin; 1 idareci , 1 antrenörüne

7 ve daha fazla sporcusu dereceye giren ilin; 1 idareci, 2 antrenörüne. 

      Kanuni harcırahları Atletizm Federasyonu Başkanlığı tarafından ödenecektir. (Takımı olan illerin ferdi katılacak sporcuların ayrıca antrenör ve idarecilerine ödeme yapılmayacaktır.)

5-      Yarışmaya iştirak edecek kafilelere yapılacak otobüs ödemelerinde Federasyonumuzun 24.12.2009 tarih ve 2730 sayılı yazı ile illerden istemiş olduğu uygulamadaki en son rayiç bedelleri dikkate alınacaktır.

6-      İller adına veya ferdi olarak Final Yarışmasına katılacak her sporcunun; ikamet ettiği ilin, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünden alacağı tasdikli tek kafile listesinde ismi yer alacak şekilde (2 nüsha); 1 nüshasını Proje Teknik Delegesine ve 1 nüshasını da Federasyon Görevlisine (Belge Düzenleyicisine) vermeleri gerekmektedir. (Silinti, kazıntı ve isim ilavesi yapılmış listeler kabul edilmeyecektir)

7-      Projenin il, grup ve finalleri ile ilgili tüm teknik konular Proje Teknik Delegesi sorumluluğunda olup, anlaşılmayan konularla ilgili Teknik Delegeden bilgi alınabilir.

 

Kategorilerinde ilk 6’ya giren sporculara aşağıda belirtilen ödüller federasyonumuzca verilecektir.

 

1.    600 TL

2.    500 TL

3.    400 TL

4.    300 TL

5.    200 TL

6.    100 TL

 

 

Yarışma Statüsünü İndirmek İçin Tıklayınız…

1997-98-99-2000 Doğumlu Sporcu İl Kayıt Formu İçin Tıklayınız…

 

 

PROJE TEKNİK DELEGESİ: MUHARREM OR moratlet@hotmail.com        

Tel: 0 532 326 15 83

 

 

TÜRKİYE ATLETİZM FEDERASYONU BAŞKANLIĞI

Yayın Tarihi : 21.04.2011 13:57:53
Sponsorlarımız
Bağlı Olduğumuz Kuruluşlar


Türkiyedeki en popüler spor dallarından biri olan atletizmde 2023 itibariyle yaklaşık 7 bin 400 kulüp, 341 bin lisanslı sporcu bulunmaktadır. TAF takviminde dokuz ayrı lig yarışması ve onlarca yurt dışı teması olmak üzere her yıl 200 den fazla faaliyet gerçekleştirilmektedir.



Arşiv




Bağlantılar
Tüm yayın hakları Türkiye Atletizm Federasyonu'na aittir.