Haber


Atletlerimiz Avrupa Arenasında


Atletlerimiz Avrupa Arenasında

27 Haziran – 1 Temmuz tarihleri arasında Helsinki’de düzenlenecek olan 21. Avrupa Atletizm Şampiyonası’na ilk kez rekor sayıda atletimizle katılıyoruz. Yarışmalarda katılım barajını geçen 41 atlet ülkemizi temsil edecek.

Avrupa kıtasının en önemli atletizm organizasyonuna bu kez Finlandiya başkenti evsahipliği yapıyor. Olimpiyatlar öncesinde önemli bir sınav niteliği de taşıyan yarışmalarda 21 bayan ve 20 erkek atletimiz piste çıkacak. Millilerimiz, 2010 yılında Barselona’da yapılan son Avrupa Şampiyonası’ndan üç altın ve bir gümüş madalya çıkararak, şampiyonanın en başarılı beşinci ülkesi olmuştu.

Kafile Başkanlığını Federasyon Başkanı Mehmet TERZİ’nin yapacağı kafilede 100m Engellide son Avrupa şampiyonu Nevin Yanıt, 1500m Dünya salon ikincisi İlham Tanui Özbilen, 1500m Dünya salon üçüncüsü Aslı Çakır Alptekin, Diamond League Oslo etabında ikinciliği elde eden Fatih Avan,  Avrupa Atmalar Kış Şampiyonasında Disk Atma’da  2. Olan Ercüment Olgundeniz,  2009 ‘da Berlin’de yapılan Dünya  Atletizm Şampiyonasında Uzun  Atlama 3. olan Karin Melis Mey’in de yer alacağı şampiyonada atletlerimiz Helsinki’de 25 farklı branşta yarışacaklar.

Avrupa şampiyonaları tarihinde ilk kez erkeklerde 4x100 metre ve 4x400 metre, bayanlarda ise 4x400 metre olmak üzere üç bayrak yarışında birden Avrupa’nın en hızlı 16 takımı arasına girerek Şampiyona’ya katılma hakkı elde eden millilerimiz de Helsinki’de final mücadelesi verecekler.

21. Avrupa Atletizm Şampiyonası, 27 Haziran Çarşamba sabahı eleme yarışmalarıyla başlayıp, 1 Temmuz akşamı sona erecek. Milli takımımız Helsinki’den dönüşü 02 Temmuz  Pazartesi günü.

İsim Listesi ve Yarışma Programı İçin Tıklayınız...

Yayın Tarihi : 26.06.2012 08:09:39
Sponsorlarımız
Bağlı Olduğumuz Kuruluşlar


Türkiyedeki en popüler spor dallarından biri olan atletizmde 2023 itibariyle yaklaşık 7 bin 400 kulüp, 341 bin lisanslı sporcu bulunmaktadır. TAF takviminde dokuz ayrı lig yarışması ve onlarca yurt dışı teması olmak üzere her yıl 200 den fazla faaliyet gerçekleştirilmektedir.



Arşiv




Bağlantılar
Tüm yayın hakları Türkiye Atletizm Federasyonu'na aittir.