Haber


Atmalar Türkiye Şampiyonası Bursa’da Yapıldı


Atmalar Türkiye Şampiyonası Bursa’da Yapıldı

Nurullah-İvak-Atmalar-Türkiye-Şampiyonası-manşet

11-12 Mayıs günlerinde yapılan 19. Nurullah İvak Atmalar Türkiye Şampiyonası’nda bir Türkiye rekoru kırıldı. Şampiyona ile eşzamanlı olarak yapılan Kulüplerarası Yıldızlar Atmalar Ligi’nde ise şampiyonlar belli oldu.

Eski milli atlet Nurullah İvak adına bu yıl 19’uncu kez düzenlenen şampiyona Osmangazi ilçesinde bulunan Bursa Olimpik Atletizm Sahası’nda yapılırken, sporcular gülle, çekiç, disk ve cirit atma branşlarında yarıştı. Kadın ve erkeklerde 16 yaş altı, yıldızlar, gençler ve büyükler kategorilerinde yapılan yarışmalarda 228 sporcu yer aldı.

İki gün süren şampiyonada sporcular dereceye girebilmek için büyük efor sarf ederken, bir Türkiye rekoru kırıldı. Büyük kadınlar cirit atmada yarışan Gülsüm Özdemir, 53.58 metrelik derecesiyle Türkiye şampiyonu olurken, 23 yaş altı Türkiye rekorunun yeni sahibi. Bu dalda eski rekor 2006 yılından beri 52.77 metre ile Berna Demirci’ye aitti.

Yıldızlar Atmalar Ligi’nde Şampiyon Kulüpler Belli Oldu

Şampiyona ile eşzamanlı olarak yapılan Kulüplerarası Yıldızlar Atmalar Ligi’nde final kademesi sonunda şampiyon kulüpler belli oldu. Kızlarda 4, erkeklerde 6 takımın mücadele ettiği finallerde 40 sporcu mücadele etti.

Mersin’de yapılan 1. kademe yarışmaları sonunda 2716 puan Bursa’ya gelen Osmangazi Belediye Spor, ev sahibi olmanın verdiği avantajı iyi kullandı ve 5255 puan ile kızlar kategorisinde şampiyonluğa ulaştı.

Atmalar-Ligi-Kızlar-Puan-Durumu

Erkeklerde ise Mersin Meskispor, iki gün süren yarışmalar sonunda 2840 puan topladı ve toplamda 5518 puana ulaşarak ligi şampiyon tamamladı.

Atmalar-Ligi-Erkekler-Puan-Durumu

Dereceye giren takımlar ile sporculara kupa ve madalyaları, Türkiye Atletizm Federasyonu Yönetim Kurulu üyesi Ergüder Uzun, Dünya Dağ Koşuları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Erhan Başoğlu, milli atlet, hakem ve antrenörler tarafından verildi.

Kadınlar Sonuçları için Tıklayın

Erkekler Sonuçları için Tıklayın

Yayın Tarihi : 13.05.2013 08:25:50
Sponsorlarımız
Bağlı Olduğumuz Kuruluşlar


Türkiyedeki en popüler spor dallarından biri olan atletizmde 2023 itibariyle yaklaşık 7 bin 400 kulüp, 341 bin lisanslı sporcu bulunmaktadır. TAF takviminde dokuz ayrı lig yarışması ve onlarca yurt dışı teması olmak üzere her yıl 200 den fazla faaliyet gerçekleştirilmektedir.



Arşiv




Bağlantılar
Tüm yayın hakları Türkiye Atletizm Federasyonu'na aittir.