Haber


Avrupa Atletizm Takımlar Şampiyonası Polonya’nın Krakow’da yapılacak


Avrupa Atletizm Takımlar Şampiyonası  Polonya’nın  Krakow’da yapılacak

Avrupa Atletizm Takımlar Şampiyonası, Avrupa Olimpiyat Komitesi tarafından bu yıl üçüncü kez düzenlenen Avrupa Oyunları programı içerisinde Polonya’nın Malopolska bölgesinde Krakow’da 20 – 25 Haziran tarihlerinde düzenlenecektir.

Daha önceki yıllarda dört ayrı ligden oluşan Avrupa Atletizm Takımlar Şampiyonası yeni düzenleme ile üç gruptan oluşmakta ve 2021 yılında Avrupa Atletizm Takımlar Şampiyonasına bir kez daha ev sahipliği yapan Silesia’da,2nci – 3ncü grup yarışmaları 20 – 22 Haziran tarihlerinde, ülkemizin yer aldığı 1nci grup yarışmaları ise 23 – 25 Haziran tarihlerinde düzenlenecektir.

1nci ve 2nci Grup 16 ülkeden oluşurken 3ncü grup ise Avrupa Atletizm Birliği üyesi diğer ülkelerden oluşmaktadır.

Yarışma sonuçlarına göre gruplarda son üç sırada yer alan ülkeler bir alt gruba düşerken, alt gruplardaki ilk üç sıradaki ülkeler ise bir üst gruba yükselecek.

Ülkemizin yer aldığı 1. Grupta; Polonya, İtalya, Büyük Britanya &NI, Almanya, İspanya, Fransa, Portekiz, Çek Cumhuriyeti, Hollanda, İsviçre, Türkiye, Finlandiya, İsveç, Yunanistan, Belçika ve Norveç yer almaktadır.

Şampiyonaya katılacak milli takım sporcularımız ve yarışma programı aşağıdadır.

Milli takım sporcularımız

Program 

Yayın Tarihi : 17.06.2023 12:55:00
Sponsorlarımız
Bağlı Olduğumuz Kuruluşlar


Türkiyedeki en popüler spor dallarından biri olan atletizmde 2023 itibariyle yaklaşık 7 bin 400 kulüp, 341 bin lisanslı sporcu bulunmaktadır. TAF takviminde dokuz ayrı lig yarışması ve onlarca yurt dışı teması olmak üzere her yıl 200 den fazla faaliyet gerçekleştirilmektedir.



Arşiv




Bağlantılar
Tüm yayın hakları Türkiye Atletizm Federasyonu'na aittir.