Haber


Avrupa Atmalar Kupasında 4 Madalya


Avrupa Atmalar Kupasında 4 Madalya

9-10 Mart 2024 tarihleri arasında  Portekiz’in Leiria kentinde yapılan Avrupa Atmalar Kupası sona erdi. 
Türkiye Atletizm Milli Takımı Atmalar Kupasını 4 madalya ile tamamladı. Özlem Becerek altın, Muhammet Hanifi Zengin gümüş, Eda Tuğsuz ve Ali Peker bronz madalya kazandı.
Büyükler ve U23’de şampiyonaya katılan Millilerimiz Atmalar Kupasını 1 Altın, 1 Gümüş ve 2 Bronz madalya ile tamamladı. Avrupa Atmalar Kupasında Ülkemizi 5 kadın, 7 erkek toplam 12 Sporcu temsil etti. 
ÖZLEM BECEREK’TEN ALTIN MADALYA
Avrupa Atmalar şampiyonasında U23 kategorisinde piste çıkan  Milli atletimiz Özlem Becerek, Disk Atmada Avrupa Şampiyonu olarak ülkemize altın madalya kazandırdı. Üçüncü hakkında 55.07'lik derece elde eden Becerek, U23 Avrupa Şampiyonluğunu elde etti. 
BRONZ MADALYA EDA TUĞSUZ’DAN 
Büyüklerde yarışan Olimpik Milli sporcumuz Eda Tuğsuz, Avrupa üçüncüsü olarak bronz madalya kazandı. A grubunda yarışan Olimpik Milli sporcumuz Eda Tuğsuz 60.50’lik atışı ile sezonun en iyi derecesi yaparak, bronz madalya kazandı. 
ALİ PEKER’DEN BROZN MADALYA
U23 kadegorisinde yarışan Milli sporcumuz Ali Peker, gülle atmada üçüncü olarak bronz madalya kazandı. A grubunda yarışan Peker 17.93’lük derecesiyle, Ülkemize bronz madalya kazandırdı.
MUHAMMET HANİFİ ZENGİN’DEN GÜMÜŞ MADALYA
U23 Kadegorisinde yarışan Milli sporcumuz Muhammet Hanifi Zengin, cirit atmada ikinci olarak gümüş madalya kazandı. Muhammet, 76.15’lik derecesi ile kürsüye çıktı. U23 kategorisinde Cirit Atmada piste çıkan Zengin, ikinci hakkında sezonun en iyi derecesini 76.15 atarak (PB) ülkemize gümüş madalya kazandırdı.
BAŞKAN ÇİNTİMAR,’’EMEĞİ GEÇEN HERKESE TEŞEKKÜR EDİYORUM’’
TAF Başkanı Fatih Çintimar, ‘’Kazanılan üç madalya Fenerbahçe’de spor hayatını sürdüren kardeşlerimizden geldi. Sayın Ali Koç ve yönetim kurulu üyelerini tebrik ediyorum. Bizlere bu imkanları tanıyan ve her zaman yanımızda olan Spor bakanımız sayın Dr. Osman Aşkın Bak’a sizler adına teşekkür ediyorum.  Avrupa Atmalar Şampiyonasında madalya kazanan sporcularımızı ve Ülkemizi temsil eden tüm sporcu kardeşlerimi kutluyorum. Bu madalyalarda emeği geçen Kulüp Yöneticilerimize, Antrenörlerine ve Milli takım yönetim kadrosuna, Türk Atletizm ailesi ve Yönetim Kurulumuz adına teşekkür ediyorum,’’dedi
Ülkemizi Avrupa Atmalar Kupası U23 kadegorisinde Emre Çiftçi, Özlem Becerek, Berk Sansoy, Hira Öztoprak, Peker, Muhammet Hanifi Zengin,  Büyüklerde ise Eda Tuğsuz, Esra Türkmen, Özkan Baltacı, Halil Yılmazer, Ömer Şahin, Kıvılcım Kaya, Berk Sansoy, Hira Öztoprak, Ali Peker ve Muhammet Hanifi Zengin temsil etti.

 

Yayın Tarihi : 11.03.2024 00:05:00
Sponsorlarımız
Bağlı Olduğumuz Kuruluşlar


Türkiyedeki en popüler spor dallarından biri olan atletizmde 2023 itibariyle yaklaşık 7 bin 400 kulüp, 341 bin lisanslı sporcu bulunmaktadır. TAF takviminde dokuz ayrı lig yarışması ve onlarca yurt dışı teması olmak üzere her yıl 200 den fazla faaliyet gerçekleştirilmektedir.



Arşiv




Bağlantılar
Tüm yayın hakları Türkiye Atletizm Federasyonu'na aittir.