Haber


Avrupa Dağ Koşuları Açılışı


Avrupa Dağ Koşuları Açılışı

 


10.Avrupa Dağ Koşusu Şampiyonası açılış töreni bugün (09 Temmuz) Bursa Kent Müzesi Anfi’ sinde yoğun ilgi ile yapıldı.

Açılışa Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Mehmet TERZİ, Avrupa Atletizm Başkanı Hansjörg Wirz, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep ALTEPE, yarışmada yer alacak tüm ülkeler ve Bursa halkı katıldı. 

Tören Bursa Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımının muhteşem gösterisi ile başladı, sırası ile saygı duruşu, İstiklal Marşımız, Avrupa Atletizm Marşı ve konuşmalar ile devam etti.


Katılımcılara ve Bursa halkına teşekkürlerini ileten TERZİ, açılış konuşmasını yaptı ve tüm katılımcılara hoş geldiniz dedi.


Avrupa Atletizm Başkanı WIRZ bursa halkından tüm sporcuları desteklemelerini istedi ve yarın ki şampiyonaya davet etti.


Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı ALTEPE Bursa yı bir spor kenti yapmak istediklerini, bunun için gerekli tüm desteği sağlayacaklarını belirtti.

 

“Diğer Ülkelere Madalya Kalmayacak”

10. Avrupa Dağ Koşusu Şampiyonası basın toplantısı Bursa Büyükşehir Belediyesi tarihi binasında yapıldı. Basın toplantısına Belediye Başkanı Recep ALTEPE, Avrupa Atletizm Birliği Başkanı (EA) Hansjörg Wirz, Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Mehmet TERZİ,  Avrupa Atletizm Birliği Delegesi S. Münir YARAŞ ve diğer yetkililer katıldı.

Toplantıda Belediye Başkanı Recep ALTEPE Bursa ilini sporun başkenti yapacağını en kısa sürede 7000 kişilik bir atletizm tesisi için çalışmalarının devam ettiğini, Türk atletizmine her zaman katkı ve desteklerinin devam edeceğini belirti. Federasyon başkanı Mehmet TERZİ başarıların tesadüf olmadığını 2011 yılındaki büyük şampiyonalarda  11. madalyanın alındığını vurguladı. Başkan “yapmış olduğumuz planlı ve programlı çalışmaların karşılıkları alınıyor, hedeflerimizi genel olarak tutturduk” dedi ve tüm sporculara başarı dileklerini ileterek konuşmasını bitirdi. 

10.su düzenlenecek olan şampiyonada 4 defa şampiyon çıkaran Türkiye’nin dağ koşusu şampiyonasına çok önem verdiğini ve bu yılda Ahmet ASLAN Şampiyon olursa yarışmanın yarısını kazanacağını belirten Hansjörg Wirz tüm sporculara başarılar diledi.

4 kez şampiyon olan Ahmet ARSLAN yarışma ile ilgili “tüm sporcular Türkiye ye hoş geldiler ancak tüm madalyaları biz alacağız ve onlara madalya kalmayacak” dedi.










Yayın Tarihi : 9.07.2011 21:10:01
Sponsorlarımız
Bağlı Olduğumuz Kuruluşlar


Türkiyedeki en popüler spor dallarından biri olan atletizmde 2023 itibariyle yaklaşık 7 bin 400 kulüp, 341 bin lisanslı sporcu bulunmaktadır. TAF takviminde dokuz ayrı lig yarışması ve onlarca yurt dışı teması olmak üzere her yıl 200 den fazla faaliyet gerçekleştirilmektedir.



Arşiv




Bağlantılar
Tüm yayın hakları Türkiye Atletizm Federasyonu'na aittir.