Haber


Avrupa Takımlar Şampiyonası Basın Toplantısı


Avrupa Takımlar Şampiyonası Basın Toplantısı

Avrupa Takımlar Şampiyonası 1. Lig yarışmaları basın toplantısı bugün (16.06.2011)  ülke temsilcileri, sporcular ve basın mensuplarının katılımıyla Swissotel Grand Efes’de yapıldı.

Toplantıya Avrupa Atletizm Birliği İletişim Danışmanı Aditya KUMAR, Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Mehmet TERZİ, Avrupa Atletizm Birliği Delegesi Salih Münir YARAŞ, Dış İlişkiler Koordinatörü Can KORKMAZOĞLU katıldı.

Aditya KUMAR’ın sunumuyla başlayan basın toplantısında, Mehmet TERZİ böyle bir organizasyona ev sahipliği yapmaktan gurur duyduğunu söyledi. Başkan “ Bu şampiyona bildiğiniz gibi bir takım karşılaşmasıdır. Yarışmaların sonunda sıralamayı belirleyen takımın her üyesinin sahip olduğu mücadele ruhudur. Şampiyonada ilk sırada yer alan ülkeler Avrupa Süper Ligine yükselecekler. Bizim bu hafta sonu tek hedefimiz tarihimizde ilk kez bu başarıya ulaşmaktır” dedi ve ekledi “ Artık Avrupa Şampiyonalarında madalya almamız değil madalyasız kalmamız sürpriz, tüm sporseverlerin atletlerimizle gurur duyduğuna eminim ” dedi.

Başkan TERZİ bu organizasyonun gerçekleşmesinde büyük desteği bulunan İzmir Valiliği’ne Büyük Şehir Belediyesi’ne ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne teşekkür etti. Avrupa Atletizm Birliği Delegesi Salih Münir YARAŞ İyi bir yarışma olacağını düşündüğünü belirtti ve ev sahibi ülkeye özellikle konaklama, ulaşım ve yapılan organizasyon hazırlıklarındaki başarılı çalışmalardan dolayı teşekkür etti ve şampiyonaya katılan sporcu ve antrenörlere başarılar diledi.

 Dış İlişkiler Koordinatörü Can KORKMAZOĞLU ise katılımcılara teşekkür ederek herkesin organizasyondan memnun kalmasını ümit ettiğini söyledi.

Basın toplantısının devamında dünyaca ünlü atletler konuşma sırasını aldı. İlk olarak Norveçli ünlü atlet Christina VUKİCEVİC 100 metre engel branşında Avrupa Şampiyonu Nevin YANIT’la yarışacağı için heyecanlı olduğunu, zor bir yarışma olacağını yarışmanın sonunda mutlu olmak istediğini söyledi.

Olimpiyat şampiyonu çekiççi Primoz KOZMUS yarışların en iyi şekilde geçmesini umduğunu ve başarılı olmak istediğini belirtti.

Milli atletlerimizden 400 metre engel rekortmeni Birsen ENGİN Süper Lige çıkmayı hedeflediklerini iyi bir hazırlık dönemi geçirildiğini söyleyerek, tüm takımlara yarışmalarda başarı dileklerini sundu.

Avrupa Atmalar Kış Kupası disk atma şampiyonu Ercümet OLGUNDENİZ derecesini geliştirmek istediğini, takımın çok genç olduğunu ve Süper Lige çıkmadaki şanslarının yüksek olduğunu söyledi.

Avrupa 400 metre şampiyonu Kevin BORLEE ve ikiz kardeşi Jonathan BORLEE Dünya Şampiyonasına kadar rakip olarak yarışmayacaklarını belirterek, tüm sporculara başarı dileklerini sundular.

Yayın Tarihi : 17.06.2011 12:25:57
Sponsorlarımız
Bağlı Olduğumuz Kuruluşlar


Türkiyedeki en popüler spor dallarından biri olan atletizmde 2023 itibariyle yaklaşık 7 bin 400 kulüp, 341 bin lisanslı sporcu bulunmaktadır. TAF takviminde dokuz ayrı lig yarışması ve onlarca yurt dışı teması olmak üzere her yıl 200 den fazla faaliyet gerçekleştirilmektedir.



Arşiv




Bağlantılar
Tüm yayın hakları Türkiye Atletizm Federasyonu'na aittir.