Haber


Avrupa Takımlar Yürüyüş Şampiyonası Milli Takım Belirlendi


Avrupa Takımlar Yürüyüş Şampiyonası Milli Takım Belirlendi

 

Avrupa Takımlar Yürüyüş Şampiyonası 21 Mayıs 2023 tarihinde Çek Cumhuriyeti/Podebrady kentinde düzenlecek.

 İki yılda bir düzenlenen ve Avrupa’da ülke takım sıralamalarının yapıldığı yürüyüş branşı için önemli bir etkinliktir. Bu yarışma ilk kez 1996'da Avrupa Takımlar Yürüyüş Kupası olarak düzenlenen yarışma 2021 yılından itibaren kadar Avrupa Takımlar Yürüyüş Şampiyonası olarak isim değiştirdi.

Şampiyona U20 Erkekler ve Kadınlar kategorisinde 10km, Büyük Erkekler ve Kadınlar kategorisinde 20km ve 35km mesafelerinde yapılmaktadır. Büyükler kategorisinde ülkelerin sıralamadaki en iyi üç sporcusunun, U20 kategorisinde ise en iyi iki sporcunun geliş sıraları takım puanını belirlemektedir.

 Yarışma termal tesisleri ve geleneksel Yürüyüş yarışları ile ünlü Podebrady kentinde yapılacak. Şampiyonanın sonuncusu 2021 yılında yine aynı şehirde düzenlendi. Bu yıl ile birlikte 2025 yılında da yarışmaya ev sahipliğini bu şehir üstlendi.

 2021 Avrupa Yürüyüş Takımlar Şampiyonasını, kadınlarda İtalyan Antonella Palmisano kazanırken adeta Tokyo 2020 Olimpiyat Oyunlarındaki zaferinin ilk işaretlerini veriyordu. Bu mesafede sporcumuz Ayşe Tekdal 1:29:47 en iyi derecesi ile yarışmayı beşinci sırada tamamladı. Yunanlı sporcu Antigoni Ntrismpioti ise ilk kez şampiyona programında düzenlenen 35km yarışını kazandı. Aynı sporcu bir yıl sonra Münih 2022 Avrupa Atletizm Şampiyonasında 20km ve 35km yarışlarını kazanarak iki altın madalyanın sahibi oldu.

 20km Büyük erkekler kategorisinde, İsveçli Perseus Karlström şampiyona olurken, İspanyol sporcular Alvaro Martin gümüş, Diego Garcia bronz madalyanın sahibi oldular. Diğer bir İspanyol sporcu Marc Tur ise erkeklerde son kez yarışılan 50km kategorisinin şampiyonu oldu.

 2021 yılında ülkemiz sporcuları, U20 Erkekler kategorisinde takım üçüncüsü olarak bronz madalya kazanırken, 20km Büyük Erkekler kategorisinde beşinci, 20kmBüyük Kadınlar kategorisinde dördüncü sırada tamamladılar.

 Avrupa Takımlar Yürüyüş Şampiyonasında ülkemizi temsil edecek Milli Takımımız belirlendi. Milli takımda 20km Kadınlar kategorisinde Meryem Bekmez ve Kader Dost,  20km Erkekler kategorisinde Salih Korkmaz, Mazlum Demir ve Abdülselam İmuk, 35km kategorisinde Selman İlhan, 10km U20 Kadınlar kategorisinde Emine Ceylan, Elif Nur Özbay ve Tülin Ek, 10km Erkekler kategorisinde ise Hayrettin Yıldız, Harun Bilir ve Ozan Bayram yarışacaklar.

 

 

 

Yayın Tarihi : 28.04.2023 03:50:23
Sponsorlarımız
Bağlı Olduğumuz Kuruluşlar


Türkiyedeki en popüler spor dallarından biri olan atletizmde 2023 itibariyle yaklaşık 7 bin 400 kulüp, 341 bin lisanslı sporcu bulunmaktadır. TAF takviminde dokuz ayrı lig yarışması ve onlarca yurt dışı teması olmak üzere her yıl 200 den fazla faaliyet gerçekleştirilmektedir.



Arşiv




Bağlantılar
Tüm yayın hakları Türkiye Atletizm Federasyonu'na aittir.