Haber


Ayvalık Ticaret Odası’ndan Atletizm Müzesi’ne Katkı


Ayvalık Ticaret Odası’ndan Atletizm Müzesi’ne Katkı

1896-Olimpiyatları-Almanak

Ayvalık Ticaret Odası Başkanı Rahmi Gencer, 1896’da düzenlenen ilk Olimpiyat Oyunları’nda kullanılan belge ve ödüllerin yer aldığı Almanak’ı, Atletizm Müzesi’nde sergilenmesi için Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Mehmet Terzi’ye takdim etti. 

Ayvalık’ta düzenlenen 14’üncü Balkan Yürüyüş Şampiyonası’na katkıda bulunan Ayvalık Ticaret Odası Başkanı Rahmi Gencer, Atina’da bir sporcu tarafından kendisine hediye edilen ve 1896’da düzenlenen ilk Olimpiyat Oyunları’nda kullanılan belge, madalya, rozetlerin orijinal kopyalarının yer aldığı Almanak’ı, sergilenmesi için Atletizm Müzesi’ne üzere bağışladı.

Madalya töreninden önce Başkan Mehmet Terzi tarafından kendisine takdim edilen teşekkür plaketini alan Rahmi Gencer, kendisinin de bir hediyesi olduğunu belirterek, “Atletizm Müzesi’ne sergilenmek üzere 1896’da yapılan İlk Olimpiyat Oyunları’nda kullanılan belge, rozet, madalyaların yer aldığı bu Almanak’ı, Federasyon Başkanımıza takdim etmekten mutluluk duyuyorum” dedi.

Almanak’ın çok anlamlı olduğunu belirten Federasyon Başkanımız Mehmet Terzi de Rahmi Gencer’e teşekkür ederek, “Ayvalık, hem Türkiye Şampiyonası, hem de Balkan Şampiyonası’na başarılı bir şekilde ev sahipliği yaptı. Şampiyonaya destek veren Rahmi Gencer de Atletizm Müzesi’ne katkıda bulunarak bizleri çok mutlu etti. Kendilerine Türk atletizmine ve şampiyona vermiş oldukları destekten dolayı teşekkür ediyorum” dedi. 

[gallery ids="12061,12062,12063,12064,12065,12060"]

Yayın Tarihi : 20.04.2013 17:00:44
Sponsorlarımız
Bağlı Olduğumuz Kuruluşlar


Türkiyedeki en popüler spor dallarından biri olan atletizmde 2023 itibariyle yaklaşık 7 bin 400 kulüp, 341 bin lisanslı sporcu bulunmaktadır. TAF takviminde dokuz ayrı lig yarışması ve onlarca yurt dışı teması olmak üzere her yıl 200 den fazla faaliyet gerçekleştirilmektedir.



Arşiv




Bağlantılar
Tüm yayın hakları Türkiye Atletizm Federasyonu'na aittir.