Haber


Bakan Kılıç milli takımımızı kabul etti


Bakan Kılıç milli takımımızı kabul etti

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Amsterdam'da 12 madalya kazanarak ülkemizin gururu olan Atletizm Milli Takımımız'ı kabul etti. 

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç,  Amsterdam’da düzenlenen Avrupa Atletizm Şampiyonası’nda Türkiye atletizm tarihinin en büyük başarısını ortaya koyan milli sporcuları kabul etti. Atletlerimizi göstermiş oldukları performanstan dolayı tebrik eden Bakan Çağatay Kılıç, "49 sporcuyla bugüne kadar en yüksek sayıyla katıldığımız Avrupa Atletizm Şampiyonası’nda 11 branşta 12 madalya kazandık. Önümüzdeki ay Rio Olimpiyat Oyunları’nda da aynı başarının bir benzerini göreceğimizi ümit ediyorum. Sporcularımızın bu başarısında emeği olan ve milli sporcularımıza destek veren tüm teknik ekibe de teşekkür ediyorum. Bu başarı ortak çalışmanın bir sonucudur” diye konuştu.

Avrupa Atletizm Şampiyonası’nın, Türkiye’nin bu branşta daha önce yaşadığı bazı olumsuzlukların etkisini üzerinden attığı bir sıçrama noktası olarak gördüğünü dile getiren Bakan Kılıç, “Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın belediye başkanlığı döneminden itibaren spora ne kadar destek verdiğini ve tesisler konusunda da ne kadar büyük bir yatırım hamlesini gerçekleştirdiği bilinmektedir. Milli sporcularımızın performanslarını ve başarılarını yakından takip ettiğini biliyorsunuzdur. Sayın Başbakanımız Binali Yıldırım'ın da milli sporcularımızın gelişimi konusunda tarafımıza verilen direktifleri vardır" dedi.

Yurtdışı doğumlu atletlerle ilgili süren tartışmalara da değinen Bakan Kılıç,  "Bayrağımızın başarısı için ter döken her kardeşimizin bizim başımızın üstünde yeri vardır" diyerek sözlerini şöyle sürdürdü: "Bazı konulardaki eleştirileri çok acımasızca yapıyoruz. Dünyada ve spor camiasında birçok örneği olan konuları, sanki çok farklıymış gibi, sadece Türkiye’de oluyormuş gibi yaşıyoruz. Ama bir şeyi unutuyoruz; biz zor bir dönemden geçtik. 2012 olimpiyatları sonrası Türk sporu ve özellikle atletizmi zor bir dönemden geçti. Kolay bir dönem değildi. Yine bir takım bazı bireysel hatalar yaşanabilir mi gelecekte? Olabilir. Ama burada sistematik anlamdaki bir sorunla karşı karşıya kalmış durumda olduğumuzdan, bunun giderilmesi için büyük çaba sarf ettik. Bunu da unutmamak gerekiyor."

Yayın Tarihi : 13.07.2016 17:37:14
Sponsorlarımız
Bağlı Olduğumuz Kuruluşlar


Türkiyedeki en popüler spor dallarından biri olan atletizmde 2023 itibariyle yaklaşık 7 bin 400 kulüp, 341 bin lisanslı sporcu bulunmaktadır. TAF takviminde dokuz ayrı lig yarışması ve onlarca yurt dışı teması olmak üzere her yıl 200 den fazla faaliyet gerçekleştirilmektedir.



Arşiv




Bağlantılar
Tüm yayın hakları Türkiye Atletizm Federasyonu'na aittir.