Haber


Balkan Gençler Atletizm Şampiyonası Sona Erdi


Balkan Gençler Atletizm Şampiyonası Sona Erdi

Balkan-Gençler-Şampiyonası1

Denizli’nin ev sahipliği yaptığı Balkan Gençler Atletizm Şampiyonası’nda Türkiye, erkeklerde şampiyonluk kupasını kaldırırken, kadınlar Yunanistan’ın ardından ikinci oldu.

Balkanların genç yeteneklerini bir araya getiren Balkan Gençler Atletizm Şampiyonası, 6-7 Temmuz günlerinde Denizli’nin ev sahipliğinde gerçekleşti. Balkan Atletizm Federasyonları Birliği’ne (ABAF) üye ülkelerden Türkiye’nin yanı sıra Yunanistan, Romanya, Sırbistan, Karadağ, Bosna Hersek, Bulgaristan ve Makedonya’nın katılım gösterdiği şampiyonada kadın ve erkeklerde toplam 324 genç sporcu dereceye girebilmek için mücadele etti.

İki gün süren yarışmalarda toplam 21 branşta yarışmalar düzenlenirken, iki Türkiye gençler rekoru da yenilendi. Çekiç atma mücadelesinde Özkan Baltacı, kendisine ait Türkiye rekorunu yeniledi. Milli atlet, altı hakkının dördünde başarılı atışlar gerçekleştirirken, ikinci atışında 77.81 metre atarak ilk sırayı aldı ve 11 santim geliştirdi.

Erkekler 4x100 metre bayrak yarışında ise Miktat Kaya, Muammer Demir, Fatih Aktaş ve Aykut Ay’dan oluşan bayrak takımımız, 41.17’lik derecesiyle birinci olurken, gençler rekorunu 0.01 saniye geliştirdi.

Erkeklerde Balkan Şampiyonuyuz

Denizli Belediyesi Geleneksel Türk Sporları Spor Toto Spor Kompleksi’nin ev sahipliği yaptığı yarışmalarda erkeklerde Balkan şampiyonu olurken, kadınlarda ikincilik kupasını kaldırdık.

Toplamda 214 puana ulaşarak Balkan şampiyonu olan erkek milli takımımızın ardından 200 puanla Romanya gelirken, 192 puan toplayan Yunanistan da üçüncü oldu.

Kadınlarda ise Yunanistan 199 puanla zirvede yer alarak Balkan şampiyonluğuna ulaştı. Milli takımımızın 188 puanla ikincilik kupasını kaldırdığı yarışmalar sonunda 184 puan toplayan Romanya da kürsünün üçüncü sırasını aldı.

Kadınlar Sonuçları için Tıklayın (Women's Results)

Erkekler Sonuçları için Tıklayın (Men's Results)

[flagallery gid=33 name=Gallery]

Yayın Tarihi : 7.07.2013 22:14:11
Sponsorlarımız
Bağlı Olduğumuz Kuruluşlar


Türkiyedeki en popüler spor dallarından biri olan atletizmde 2023 itibariyle yaklaşık 7 bin 400 kulüp, 341 bin lisanslı sporcu bulunmaktadır. TAF takviminde dokuz ayrı lig yarışması ve onlarca yurt dışı teması olmak üzere her yıl 200 den fazla faaliyet gerçekleştirilmektedir.



Arşiv




Bağlantılar
Tüm yayın hakları Türkiye Atletizm Federasyonu'na aittir.