Haber


Balkan Gençler Rekorla Başladı


Balkan Gençler Rekorla Başladı

43. Balkan Gençler Atletizm Şampiyonası Eskişehir Vali Sönmez Spor Tesislerinde saat 15:30’da açılış töreni ile başladı.

Açılış töreninde konuşan Federasyon Başkanı Mehmet Terzi, ülkemizde düzenlenen başarılı bir Dünya Salon Şampiyonası organizasyonunun ardından bugün Balkan Gençler Şampiyonası, Temmuz ayında Denizli’ de Avrupa Dağ Koşuları ve yine 21-22 Temmuz tarihlerinde Edirne ilinde Balkan Büyükler Şampiyonasının düzenleneceğini söyledi. Bu organizasyonları başarı ile yaptığımızdan bahsetti. Uluslararası Atletizm Birliği ve Avrupa Atletizm Birliğinin bu organizasyonlardaki başarımızdan övgüyle söz ettiklerini söyleyen Mehmet Terzi;

Başarılı bir yıl geçirdiklerini, Uluslararası yarışmalarda sporcularımızın birçok yarışmada ödül kürsüsünde yer aldığını,  Olimpiyata da şuana kadar 26 sporcumuzun barajı geçerek katılma hakkı elde ettiğini söyleyen başkan, Eskişehir ilinde düzenlenen bu organizasyona tüm kamu kurum ve kuruluşlarının destek verdiğini, özellikle Valilik, Belediye Başkanlığı,  Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, TEI Genel Müdürlüğüne teşekkür etti ve bu katkıları sağlayan kurum ve kuruluşlar ile Eski Milli Sporculara teşekkür plaketlerini takdim etti.

Balkan Gençler Şampiyonasının izleyicileri arasında Eskişehir Milletvekili Salih KOCA, Jandarma Alay Komutanı Albay Feyzullah GÜNAL, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ertan KOŞARSOY, Ak Parti İl Başkanı Süleyman REYHAN, Eskişehir Vali Vekili İsmail KÜRECİ, Spor Genel Müdürlüğü Teftiş Kurulu Başkanı Murat KOCAKAYA, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hüseyin AKSOY, Osmangazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan GÖNEN, Anadolu Üniversitesi Rektörlüğü Genel Sekreteri Çetin KAYA, Federasyon Başkanı Mehmet TERZİ, Başkan Vekili Ergüder UZUN, Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Hasan DURUCASU bulunuyordu.

 

Çekiç atma branşında başlayan şampiyonanın ilk gününde Özkan BALTACI 71.87 m ile birinci olurken, 100 m branşında yarışan sporcumuz Nimet Karakuş 11.33’lük derecesiyle Türkiye rekoru kırdı. Eski rekor 11.53 ile yine kendisine aitti. Karakuş, bu derecesi ile de Olimpiyat B barajını da geçmiş oldu.

Diğer Sonuçlar ise şöyle gelişti;

Takım Puanları;

Bayanlar

1. Türkiye 101 Puan

2. Romanya 94 Puan

3. Yunanistan 82 Puan

4. Bulgaristan 78 Puan

5. Sırbistan 66 Puan

6. Arnavutluk 31 Puan

7. Makedonya 29 Paun

8. Moldova 20 Puan

9. Bosna Hersek 10 Puan

10. Karadağ 9 Puan

Erkekler

1. Türkiye 105 Puan

2. Yunanistan 88 Puan

3. Romanya 81 Puan

4. Sırbistan 78 Puan

5. Bulgaristan 75 Puan

6. Makedonya 44 Puan

7. Karadağ 29 Puan

8. Arnavutluk 27 Puan

9. Moldova 11 Puan

10. Bosna Hersek 11 Puan

 

1.Gün Yarışma Sonuçları İçin Tıklayınız...

Takım Puanları İçin Tıklayınız...

 

 

 

 

Çekiç Atma branşında dereceye giren sporcumuz Özkan Baltacı'nın ödülünü Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hüseyin AKSOY verdi.

Federasyon Başkanı Mehmet TERZİ cirit Atma branşında dereceye giren sporcuların ödüllerini takdim ederken,

Eski Federasyon Başkanı Prof. Dr. İlker ÇETİN dereceye giren sporcuların ödüllerini takdim ederken,

Yayın Tarihi : 23.06.2012 17:40:32
Sponsorlarımız
Bağlı Olduğumuz Kuruluşlar


Türkiyedeki en popüler spor dallarından biri olan atletizmde 2023 itibariyle yaklaşık 7 bin 400 kulüp, 341 bin lisanslı sporcu bulunmaktadır. TAF takviminde dokuz ayrı lig yarışması ve onlarca yurt dışı teması olmak üzere her yıl 200 den fazla faaliyet gerçekleştirilmektedir.



Arşiv




Bağlantılar
Tüm yayın hakları Türkiye Atletizm Federasyonu'na aittir.